Το ΙΟΒΕ υπέρ της προληπτικής πιστωτικής γραμμής

iove

Το Ίδρυμα ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις που εκφράσει ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Πρόταση για τη χρήση προληπτικής πιστωτικής γραμμής κάνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην νέα τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Η πρόταση υπέρ της προσφυγής σε προληπτική γραμμή στήριξης μετά το 3ο Μνημόνιο γίνεται με κομψό τρόπο από το Ίδρυμα το οποίο έρχεται να ταυτιστεί με την πάγια θέση που εκφράζει ο τέως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Η ελληνική πλευρά θα είχε κάθε λόγο να αιτηθεί και οι εταίροι θα είχαν υποχρέωση να προσφέρουν, χωρίς καμία επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, πρόσβαση σε κατάλληλη πιστοληπτική γραμμή στήριξης», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει πως, εφόσον η επιλογή αυτή απορρίφθηκε κυρίως για πολιτικούς λόγους, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «γραμμή προστασίας για την οικονομία» με τα αδιάθετα κεφάλαια του τρέχοντος προγράμματος, να επανασχεδιαστούν το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και να συμφωνηθεί σημαντική ελάφρυνση χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

attiki_ar

Έργα βαριάς συντήρησης αλλά και νέες λιμενικές υποδομές σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Άνδρος, η Πάρος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Χίος και η Λέσβος, σειρά οδικών έργων με τα οποία θα αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και κίνητρα για την διείσδυση του απαξιωμένου ελληνικού σιδηροδρόμου στις χερσαίες μεταφορές, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τομέα των μεταφορών το οποίο θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα.

airport_art

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία και η πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη Πολωνία αποτελούν το τοπ 5 των ευρωπαϊκών αγορών για τα ελληνικά αεροδρόμια το 2018, τα οποία δέχθηκαν συνολικά 23 εκατ. διεθνείς αφίξεις.

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».