Το ΙΟΒΕ υπέρ της προληπτικής πιστωτικής γραμμής

iove

Το Ίδρυμα ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις που εκφράσει ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Πρόταση για τη χρήση προληπτικής πιστωτικής γραμμής κάνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην νέα τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Η πρόταση υπέρ της προσφυγής σε προληπτική γραμμή στήριξης μετά το 3ο Μνημόνιο γίνεται με κομψό τρόπο από το Ίδρυμα το οποίο έρχεται να ταυτιστεί με την πάγια θέση που εκφράζει ο τέως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Η ελληνική πλευρά θα είχε κάθε λόγο να αιτηθεί και οι εταίροι θα είχαν υποχρέωση να προσφέρουν, χωρίς καμία επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, πρόσβαση σε κατάλληλη πιστοληπτική γραμμή στήριξης», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει πως, εφόσον η επιλογή αυτή απορρίφθηκε κυρίως για πολιτικούς λόγους, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «γραμμή προστασίας για την οικονομία» με τα αδιάθετα κεφάλαια του τρέχοντος προγράμματος, να επανασχεδιαστούν το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και να συμφωνηθεί σημαντική ελάφρυνση χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypen-plaka

«Πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

3