Wind Vision: Με Netflix και 60 κανάλια η συνδρομητική τηλεόραση της Wind

WIND_CEO_WV

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών εισέρχεται  στο στίβο της pay tv, φιλοδοξώντας να προσφέρει μια νέα εμπείρια στον τρόπο που βλέπουν οι χρήστες τηλεόραση -  Οι τεχνολογικές ιδιαιτερότητες και το περιεχόμενο της νέας πλατφόρμας

Με στρατηγικούς συνεργάτες το Netflix και τη Google, 60 κανάλια και τεχνολογία που «παντρεύει» τον κόσμο του ίντερνετ και της τηλεόρασης, η Wind εισέρχεται στη συνδρομητική τηλεόραση, μετά τη Forthnet, την Cosmote TV και τη Vodafone TV,  λανσάροντας την καινοτόμο πλατφόρμα «Wind Vision».

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων της εταιρείας, κ. Νάσος Ζαρκαλής μίλησε για μια ιστορική ημέρα που έρχεται μετά από μια πολυετή προσπάθεια υγιούς επιχειρηματικότητας, στηρίζεται σε «ελληνικά μυαλά» και αποτελεί «ένα νέο πυλώνα ανάπτυξης στον μετασχηματισμό της Wind».

«Έπειτα από 25 χρόνια στην Ελλάδα και μετά την είσοδο μας στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία, η εταιρεία εισέρχεται και στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης με την προσδοκία να αλλάξουμε τα δεδομένα σε αυτή την αγορά» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ζαρκαλής, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια επένδυση «πολλών εκατομμυρίων», καθώς το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης για την Wind.

«Έχοντας εργαστεί εντατικά για ενάμισι χρόνο και μέσα από σημαντικές επενδύσεις, παρουσιάζουμε σήμερα έναν νέο, τελείως διαφορετικό τρόπο να βλέπεις τηλεόραση και βίντεο περιεχόμενο. Μια νέα εμπειρία τηλεόρασης που παντρεύει τον κόσμο του Internet και της τηλεόρασης σε ένα περιβάλλον, που ενσωματώνει όλες τις επιλογές και συνδέει νοικοκυριά και μεμονωμένους χρήστες με το περιεχόμενο που επιθυμούν, όποτε το επιθυμούν και από όποια συσκευή επιθυμούν. Η Wind Vision είναι ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind,  κάνοντας λόγο για «οβιδιακή μεταμόρφωση» του pay tv στην Ελλάδα που οφείλεται στη χαμηλή διείσδυση (25%) των Ελλήνων, στις επενδύσεις στα δίκτυα και στο νέο επιχειρηματικό και καταναλωτικό μοντέλο που διαμορφώνεται βάσει των τεκτονικών αλλαγών που φέρνει η τεχνολογία.

VISION_Key_visual_landscape
Τεχνολογικές ιδιαιτερότητες

Η Wind Vision είναι μια ευρυζωνική πλατφόρμα. Δεν απαιτεί εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου,  αντίθετα χρειάζεται μόνο έναν αποκωδικοποιητή ο οποίος συνδέεται στην τηλεόραση με ένα καλώδιο.

Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το YouTube και το Netflix, ώστε να προσφέρει το μέγιστο επίπεδο ποιότητας εικόνας.

Δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης σε όλο το περιεχόμενο με τη χρήση ενός και μόνο απλού τηλεκοντρόλ.

Έχει δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR.

Απελευθερώνει τον χρήστη από τον περιορισμό της μίας οθόνης, καθώς προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet όποτε και όπου θέλει ο χρήστης.

Υποστηρίζει την θέαση on demand μέσα από νέες λειτουργίες όπως:

-Catch up: ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του πρόγραμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή

-Επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος: αν ο θεατής χάσει την αρχή του προγράμματός μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να το δει από την αρχή

Μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο.

Έχει δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών είτε μέσω USB θύρας είτε με Bluetooth, όπως gamepad για παιχνίδια, ασύρματα ηχεία ή ασύρματα ακουστικά.

Διαθέτει αναβαθμισμένο οδηγό προγράμματος με 3 διαφορετικούς τρόπους περιήγησης στα προγράμματα των καναλιών.

H πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα

Μέσα από μια μεγάλη συνεργασία της Wind με τη Google, η Wind Vision είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη.

Τι σημαίνει Android TV για την τηλεόραση; Ό, τι το smartphone για την κινητή τηλεφωνία. Η Wind Vision ως Android TV κάνει την τηλεόραση «έξυπνη» και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως:

- To Google Play Movies για ταινίες on demand, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων κυκλοφοριών και μιας τεράστιας ταινιοθήκης που μπορεί ο συνδρομητής να παρακολουθήσει στο δικό του χρόνο

- Αγαπημένες μουσικές εφαρμογές όπως το Spotify, το Tunein, το Google Play Music

- Το YouTube

- To Google play Games

Παράλληλα, ο συνδρομητής μπορεί να μεταδώσει ασύρματα περιεχόμενο στην τηλεόραση όπως προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και περιεχόμενο εφαρμογών, από το smartphone και το tablet του, ενώ μπορεί να κάνει αναζήτηση στο περιεχόμενο μόνο τη φωνή του.

Tο Netflix στο Wind Vision

«Δεν χρειάζονται συστάσεις για έναν κολοσσό της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας που προσφέρει στους χρήστες του ανεξάντλητες επιλογές σε εξαιρετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που η Netflix επέλεξε τη WIND VISION ως partner στην ελληνική αγορά, αναγνωρίζοντας την τεχνολογική καινοτομία της υπηρεσίας μας. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα εξελιχθεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον» είπε ο κ. Ζαρκαλής ανακοινώνοντας τη συνεργασία της Wind με την παγκόσμια πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου.

Από βραβευμένες κλασσικές ταινίες έως τις πιο πρόσφατες επιτυχίες, το Netflix προσφέρει δημοφιλές περιεχόμενο σε εικόνα 4K ULTRA HD, με ελληνικούς υπότιτλους και μενού. Mελλοντικά το τηλεχειριστήριο της Wind Vision θα περιλαμβάνει ένα ειδικό κουμπί Netflix για να δίνει στους χρήστες την ταχύτερη πρόσβαση σε πρωτότυπες εκπομπές Netflix, ντοκιμαντέρ, stand-ups, παιδικό περιεχόμενο και ταινίες.

Premium αθλητικό περιεχόμενο

Οι συνδρομητές της Wind Vision μπορούν να παρακολουθούν ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, ποδοσφαιρικό και μπασκετικό θέαμα από όλη την Ευρώπη και άλλες μεγάλες διοργανώσεις από όλο τον κόσμο, μέσα από τα κανάλια Novasports, χάρη στη συνεργασία της WIND με την Nova που είναι σε εξέλιξη από πέρυσι. 

Η Wind Vision θα παρέχεται αρχικά σε δύο πακέτα: το Family Pack (με 60 κανάλια, ελληνικά και διεθνή) με κόστος 9,90 ευρώ το μήνα και το Full Pack, που θα περιλαμβάνει και τα αθλητικά κανάλια της Nova, με μηνιαία συνδρομή 24,90 ευρώ. H υπηρεσία στο σπίτι μέσω Android TV Box λειτουργεί αποκλειστικά με το δίκτυο σταθερής σύνδεσης Wind. Στις φορητές συσκευές δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση σε δίκτυο της Wind, καθώς η υπηρεσία παρέχεται ανεξαρτήτως δικτύου WiFi ή κινητής.

Επιπλέον, όλοι οι νέοι συνδρομητές Wind Vision θα μπορούν να απολαύσουν 3 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix εάν διαθέτουν σύνδεση WIND ADSL ή 6 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix για συνδέσεις WIND Fiber (50, 100 & 200 Mbps). Στη συνέχεια θα υπάρξει κόστος, το οποίο δεν διευκρινίστηκε.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Ζαρκαλής δεν απέκλεισε μελλοντικά η εταιρεία να προχωρήσει και στην παραγωγή δικού της τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν στο μέλλον σχήματα χονδρικής διάθεσης περιεχομένου, από τα οποία θα αγοράζουν οι πάροχοι το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει και να το μεταπωλούν στο κοινό.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Jeep-Wrangler

Ένας μήνας περίπου έχει μεσολαβήσει από τότε που η Jeep πέρασε στη δικαιοδοσία της FCA Greece στη χώρα μας. Oι ιδιοκτήτες της μάρκας μας εξέφρασαν τα παράπονά τους αναφέροντας πως δεν γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για την τεχνική τους υποστήριξη. Εμείς ρωτήσαμε την ελληνική εισαγωγική για το θέμα και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ μας.

peiraias_main

«Πρόβα τζενεράλε» για τις  ακτοπλοϊκές εταιρείες η έξοδος του Πάσχα - Πληρότητες έως και 100% σε πολλούς προορισμούς από τη Μ. Πέμπτη - Οι στόλοι και τα δρομολόγια στις «χρυσές» γραμμές των Κυκλάδων

8
petrelaio_iran

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αίρει τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού ιρανικού πετρελαίου – Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι χώρεςθα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις 

21