Αρνητικά πρόσημα στη Wall λόγω πτώσης της τεχνολογίας και ανόδου των επιτοκίων

Αρνητικά πρόσημα στη Wall λόγω πτώσης της τεχνολογίας και ανόδου των επιτοκίων

Στο ταμπλό της Wall Street, η Apple υποχώρησε κατά 2,8% ενώ οι Nvidia, Micron και Advanced Micro Devices υποχώρησαν αντίστοιχα 3,10%, 4,80% και 2,41%

4f31bcc
Αρνητικά πρόσημα στη Wall την Πέμπτη, με «οδηγό» τις τεχνολογικές μετοχές και τους επενδυτές να ανησυχούν για την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Dow Jones -0,34% στις 24.664 μονάδες, με την Apple να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο S&P 500 -0,57% στις 2.693 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο και τα βασικά καταναλωτικά αγαθα να υποχωρούν αντίστοιχα κατά 1,1% και 3,1%. Απώλειες 0,78% στις 7.238 μονάδες για τον Nasdaq.

Το αρνητικό κλίμα στις αγορές ξεκίνησε από την Ασία, μετά την ανακοίνωση της Taiwan Semiconductor Manufacturing ότι περιμένει χαμηλότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, τοποθετεί τα έσοδα στα 7,8-7,9 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων της Wall Street για 8,8 δισ. δολάρια.

Οι εκτιμήσεις αυτές οδήγησαν χαμηλότερα το σύνολο των τεχνολογικών μετοχών.

Στο ταμπλό της Wall Street, η Apple υποχώρησε κατά 2,8% ενώ οι Nvidia, Micron και Advanced Micro Devices υποχώρησαν αντίστοιχα 3,10%, 4,80% και 2,41%.

Στο επίκεντρο και οι αποδόσεις των αμερικανικών επιτοκίων. Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατέγραψε «άλμα» πάνω από 2,9% ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ανήλθε σε νέα υψηλά δεκαετίας.

«Η αγορά δείχνει κουρασμένη και οι αποδόσεις των ομολόγων φαίνεται ότι μπορεί να επισκιάσουν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων» σχολιάζει ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής οικονομολόγος στην Spartan Capital Securities.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης