Η IBM "ροκάνισε" τα κέρδη της Wall Street

wall_street3_4

Μικτά πρόσημα στους αμερικανικούς δείκτες με "βαρίδι" το -7,6% της IBM - Ισχυρά εταιρικά κέρδη από Morgan Stanley

Συνεδρίαση με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα υπήρξε και η σημερινή στη Wall Street. Οι επενδυτές έχουν αφήσει στην άκρη προσωρινά τις γεωπολιτικές εντάσεις, στρεφόμενοι στα ισχυρά κέρδη των εταιρειών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε συγκεκριμένα η IBM σήμερα, η οποία όμως παρά τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα α' τριμήνου είδε τη μετοχή της να "βουλιάζει" κατά 7,5%, καθώς οι επενδυτές "διάβασαν" προσεκτικότερα τα μακροικονομικά στοιχεία της εταιρείας, εκτιμώντας ότι δε διαβλέπεται σημαντική πρόοδος στους τομείς που είχε στοχεύσει η διοίκηση.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,68 δισ. δολάρια ή 1,82 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,75 δισ. ή 1,86 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, ισχυρά αποτελέσματα α’ τριμήνου γνωστοποίησε και η Morgan Stanley καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 40% στα 2,58 δισ. δολάρια, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,45 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 11,08 δισ. δολάρια σημειώνοντας άνοδο 13,7%. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή στο 1,25 δολ.

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book από τη Fed. Ειδικότερα, η Κεντρική Τράπεζα, μεταξύ άλλων, βλέπει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία, ήπιες αυλήσεις μισθών ενώ ανησυχεί για τον αντίχτυπο που θα έχει στην αγορά η επιβολή δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ.

Στα ταμπλό, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,16% ή 39 μονάδων στις 24.748, ο S&P κατέγραψε οριακή άνοδο 0,08% στις 2.708 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 7.295 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+2,8%) και Chevron (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (πέρα από την IBM) κατέγραψαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-2,1%) και Nike (-2%).

Εμπορεύματα/Συνάλλαγμα

Στην αγορά εμπορευμάτων, υψηλό 3,5 ετών έπιασε η τιμή του πετρελαίου WTI, σημειώνοντας άνοδο 2,9% στα 68,47 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 1.353 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2377 από 1,2370 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,87%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός