Συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο

viomhxaniki-paragogi

Μείωση 2% έναντι αύξησης 10,5% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής

Μείωση 2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα το Φεβρουάριο 2018. Στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε μείωση αύξησης 10,5%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017, παρουσίασε μείωση 1,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, παρουσίασε μείωση 2%.

Η μείωση προήλθε κυρίως από την κατά 12,7% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων. Ακολούθησαν ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού που σημείωσε πτώση κατά 6,1% και κατά 4% του Δείκτη Παροχής Νερού.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πάνος Νικολάου

Μαύρα μαντάτα για την οικοδομική δραστηριότητα και τους υποκλάδους που συμμετέχουν σε αυτή. Μαύρα μαντάτα για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια του κλάδου με το ποσοστό εξαγωγών που κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ( περίπου, 50% στα λατομεία ). Δικαιολογημένη είναι και η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ο κλάδος είναι ενεργοβόρος. Η μικρή ανάκαμψη του 2014 θάφτηκε απο τα μέτρα Τσίπρα, άρα η αναμενόμενη για το 2017 ανάκαμψη, ήταν μόνο ΚΑΜΨΗ στο τέλος. Αν υπάρχει σοβαρός αντίλογος αναμένω....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrim0

Οι επενδυτές  προσβλέπουν στην ελληνική αγορά η οποία παρά την κρίση διεθνώς μπορεί να ανακάμψει εφόσον η οικονομία αρχίσει να σταθεροποιείται - Ράλι ανόδου με 8% στις τραπεζικές μετοχές

15