JP Morgan: Οι αγορές υποτιμούν τη Fed

JP-Morgan

"Η Federal Reserve πιθανόν να αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρηγορότερα από ό,τι νομίζουμε και θα πρέπει να λάβουμε δράση νωρίς", δηλώνει ο Τζέιμι Ντίμον, CEO της αμερικανικής τράπεζας

Οι επενδυτές υποτιμούν το ενδεχόμενο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) να αυξήσει γρηγορότερα από ότι αναμενόταν τα επιτόκια, προειδοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον.

Κι αυτό διότι η Τράπεζα θα χρειαστεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Αυτό θα συμβεί και με άλλες κεντρικές τράπεζες, προσθέτει ο Dimon. "Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση νωρίς".

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) στα αμερικανικά χρηματιστήρια υποδηλώνουν ότι λίγοι επενδυτές αναμένουν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά περισσότερο από τρεις φορές.

Τα πιο μακροπρόθεσμα μέτρα της αγοράς ανέφεραν επίσης ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι οι αποδόσεις των πληθωρισμών και των ομολόγων θα παραμείνουν υποτονικές για τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες της αντιστροφής της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, προσθέτει ο Jamie Dimon. Παρόλα αυτά, οι αγορές ομολόγων έχουν αντιστραφεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ο πληθωρισμός σταθεροποιείται.

Μια πλήρη αναζωπύρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί επώδυνη για τις αγορές. Ο Ντίμον επισήμανε τρόπους με τους οποίους το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πλέον πιο ανθεκτικό από ό, τι στην τελευταία κρίση.

Οι τράπεζες έχουν "πολύ περισσότερα" κεφάλαια για να διατηρήσουν τις απώλειες, δήλωσε. Ωστόσο, επεσήμανε επίσης νέες πηγές δυνητικής αστάθειας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των παθητικά διαχειριζόμενων κεφαλαίων και της "δραματικά μικρότερης" παραγωγής primary dealers.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός όσον αφορά την απόσυρση της Fed από την ποσοτική χαλάρωση. "Δεν έχει γίνει ποτέ σε αυτή την κλίμακα", είπε.
"Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις επιπτώσεις της αντιστροφής της".

Όπως και οι αντίπαλοί της, η JPMorgan επωφελείται από μια εποχή εξαιρετικά φθηνών χρημάτων. Τα υψηλότερα επιτόκια επιτρέπουν στις τράπεζες να χρεώνουν περισσότερο τους δανειολήπτες.

Γι' αυτό το λόγο, οι αναλυτές προβλέπουν διψήφια ετήσια ποσοστιαία αύξηση των κερδών του πρώτου τριμήνου από αρκετές από τις μεγαλύτερες τράπεζες - συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Visa

Αρμόδια για την εξέταση της αίτησης και την έκδοση απόφασης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που έχουν πραγματοποιήσει επένδυση είναι η Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

cgfc5_XL

Το φράγμα των 500 εκατομμυρίων θέσεων θα σπάσουν φέτος οι low cost αεροπορικές εταιρείες, με βάση τα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,8% σε σύγκριση με το 2017.

simaia-akropoli

Έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών DIW για την Ελλάδα καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε την κρίση ως ευκαιρία και έτσι η οικονομική ανάπτυξη θα περιοριστεί τα επόμενα χρόνια μόλις στο 1%-2%

2
suntakseis_arthroo

12% περικοπή στα κονδύλια για κύριες συντάξεις του 2019, παρά τις προσπάθειες δημιουργίας κλίματος ότι δεν θα γίνουν οι περικοπές - Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τον προϋπολογισμό του 2019 με δεδομένες τις μειώσεις - Οι οδηγίες Χουλιαράκη στα Ασφαλιστικά Ταμεία - Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο

49