JP Morgan: Οι αγορές υποτιμούν τη Fed

JP Morgan: Οι αγορές υποτιμούν τη Fed

"Η Federal Reserve πιθανόν να αυξήσει τα επιτόκια πολύ γρηγορότερα από ό,τι νομίζουμε και θα πρέπει να λάβουμε δράση νωρίς", δηλώνει ο Τζέιμι Ντίμον, CEO της αμερικανικής τράπεζας

JP-Morgan
Οι επενδυτές υποτιμούν το ενδεχόμενο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) να αυξήσει γρηγορότερα από ότι αναμενόταν τα επιτόκια, προειδοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον.

Κι αυτό διότι η Τράπεζα θα χρειαστεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Αυτό θα συμβεί και με άλλες κεντρικές τράπεζες, προσθέτει ο Dimon. "Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση νωρίς".

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) στα αμερικανικά χρηματιστήρια υποδηλώνουν ότι λίγοι επενδυτές αναμένουν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά περισσότερο από τρεις φορές.

Κλείσιμο
Τα πιο μακροπρόθεσμα μέτρα της αγοράς ανέφεραν επίσης ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι οι αποδόσεις των πληθωρισμών και των ομολόγων θα παραμείνουν υποτονικές για τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες της αντιστροφής της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, προσθέτει ο Jamie Dimon. Παρόλα αυτά, οι αγορές ομολόγων έχουν αντιστραφεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ο πληθωρισμός σταθεροποιείται.

Μια πλήρη αναζωπύρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί επώδυνη για τις αγορές. Ο Ντίμον επισήμανε τρόπους με τους οποίους το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πλέον πιο ανθεκτικό από ό, τι στην τελευταία κρίση.

Οι τράπεζες έχουν "πολύ περισσότερα" κεφάλαια για να διατηρήσουν τις απώλειες, δήλωσε. Ωστόσο, επεσήμανε επίσης νέες πηγές δυνητικής αστάθειας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των παθητικά διαχειριζόμενων κεφαλαίων και της "δραματικά μικρότερης" παραγωγής primary dealers.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός όσον αφορά την απόσυρση της Fed από την ποσοτική χαλάρωση. "Δεν έχει γίνει ποτέ σε αυτή την κλίμακα", είπε.
"Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις επιπτώσεις της αντιστροφής της".

Όπως και οι αντίπαλοί της, η JPMorgan επωφελείται από μια εποχή εξαιρετικά φθηνών χρημάτων. Τα υψηλότερα επιτόκια επιτρέπουν στις τράπεζες να χρεώνουν περισσότερο τους δανειολήπτες.

Γι' αυτό το λόγο, οι αναλυτές προβλέπουν διψήφια ετήσια ποσοστιαία αύξηση των κερδών του πρώτου τριμήνου από αρκετές από τις μεγαλύτερες τράπεζες - συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης