Εντός του μήνα η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

elpe

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει εντός του μήνα, εξέλιξη για την οποία είχε προϊδεάσει η συζήτηση για τα τεύχη δημοπράτησης που έγινε την περασμένη εβδομάδα 

Με διαδικασίες εξπρές που φημολογείται ότι επιφέρουν διαρθρωτικές διοικητικές αλλαγές προωθείται η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Η συμφωνία μεταξύ των βασικών μετόχων που δημοσιοποιήθηκε χθες και περιλαμβάνει την πώληση του 50,1%, ανοίγει το δρόμο για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων. Οι δύο πλευρές θα διατηρήσουν από 15% ενώ προβλέπεται να αποσχιστεί από τον όμιλο ο τομέας των υδρογονανθράκων και να ενταχθεί σε μια νέα εταιρεία, με αυξημένη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει εντός του μήνα, εξέλιξη για την οποία είχε προϊδεάσει η συζήτηση για τα τεύχη δημοπράτησης που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιου του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την μεταβίβαση στρατηγικού ποσοστού συν το μάνατζμεντ στα ΕΛΠΕ δημιουργεί διοικητικές αναταράξεις αφού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γρηγόρης Στεργιούλης εμφανίζεται με το ένα πόδι εκτός των ΕΛΠΕ. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Στεργιούλης έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, θέση που τον φέρνει αντιμέτωπο με την αποχώρηση από την εταιρεία από την στιγμή που η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Η αποχώρηση Στεργιούλη φημολογείται από τις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο αναζωπυρώθηκε χθες με την επισημοποίηση της συμφωνίας. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται σήμερα αν και στους κόλπους των Ελληνικών Πετρελαίων θεωρείται ότι έχουν ήδη ληφθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης