Ρωμανιάς: Ο Κουτεντάκης πρότεινε την αύξηση εισφοράς για την υγεία στις συντάξεις

Ρωμανιάς: Ο Κουτεντάκης πρότεινε την αύξηση εισφοράς για την υγεία στις συντάξεις

Οι αυξήσεις στις εισφορές δεν ζητήθηκαν από τους δανειστές, ήταν πρόταση της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο εργατολόγος

Ρωμανιάς: Ο Κουτεντάκης πρότεινε την αύξηση εισφοράς για την υγεία στις συντάξεις
Σύμφωνα δε με τον εργατολόγο, η αύξηση στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις ήταν πρόταση της κυβέρνησης, όχι των δανειστών.
Σε καταγγελία ότι ήταν ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης που πρότεινε στους θεσμούς αύξηση της εισφοράς για την υγεία και στις επικουρικές συντάξεις προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Σύμφωνα δε με τον εργατολόγο, η αύξηση στις εισφορές για την υγεία στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις ήταν πρόταση της κυβέρνησης, όχι των δανειστών. 

«Tο πρώτο πεντάμηνο (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Κουτεντάκης (νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής) πήγαινε ως επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί το ασφαλιστικό, η ομάδα με τον κ. Κουτεντάκη εισηγήθηκε να αυξηθεί η εισφορά για την υγεία και επί των επικουρικών συντάξεων από 0% στο 6%. Έγινε το 4% στις κύριες συντάξεις 6%, και το 0% έγινε 6% και στις επικουρικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Κλείσιμο

«Μου κάνει εντύπωση… Η ομάδα αυτή πήγαινε και έκανε διαπραγμάτευση, δεν είχε ιδέα για το ασφαλιστικό, και διαπραγματευόταν για το ασφαλιστικό» πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς.

«Πουθενά δεν ισχύει στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα δεν ίσχυε, ίσχυσε με πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης