Ευρωπαίος αξιωματούχος για την τρίτη αξιολόγηση: Έχετε 95 προαπαιτούμενα να εκπληρώσετε

Ευρωπαίος αξιωματούχος για την τρίτη αξιολόγηση: Έχετε 95 προαπαιτούμενα να εκπληρώσετε

«Βλέπει» συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τέλος του έτους - Πότε αναμένεται η εκταμίευση της δόσης

Μόλις ένα-δύο λεπτά θα κρατήσει η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup
της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης. 

Το Eurogroup θα έχει δύο μέρη: το ένα θα είναι η συζήτηση των υπουργών για την ημερησία διάταξη και το δεύτερο την προετοιμασία της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωομάδας (δηλαδή εκπροσώπηση σε ανώτατο επίπεδο πρωθυπουργών/προέδρων, αλλά μόνο για τα μέλη της ευρωζώνης). 

Για την Ελλάδα, αναμένεται οι θεσμοί να κάνουν μια ενημέρωση για τη δουλειά που έγινε στην Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες, τονίζοντας το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει και την πρόοδο που έχει γίνει. 

Για τον αξιωματούχο της ευρωζώνης, η τρίτη αξιολόγηση έχει τεράστιο φόρτο εφαρμογής των δράσεων του Μνημονίου που έχουν απομείνει -ήτοι, 95 από τις συνολικά 113. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, αν και φάνηκε να μην μπορεί να πει σίγουρα πως θα υπάρξει μια συμφωνία στις επόμενες πέντε εβδομάδες, δηλαδή έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου (σε αντίθεση με την Επιτροπή, που προσδιόρισε μια ημερομηνία ολοκλήρωσης), είπε πως ο ρυθμός συνεργασίας έχει ανεβεί σημαντικά και πως σε τεχνικό επίπεδο «πολλά μπορούν να γίνουν». 

Δυνατή μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο τον Δεκέμβριο

Ο αξιωματούχος είπε πως έως το τέλος του έτους είναι δυνατό να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και έπειτα η εφαρμογή ενός σημαντικού ποσοστού δράσεων της τρίτης αξιολόγησης.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, πάντως, εμπεριέχει και την εφαρμογή όλων των δράσεων και την εποπτεία τους, για να υπάρξει και η τελική απόφαση εκταμίευσης της δόσης. Αυτή αναμένεται να γίνει σύντομα μετά το τέλος του έτους.

Για το νέο πρόεδρο 

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα ανοίξει μια διαδικασία εκλογής αντικαταστάτη στα μέσα Νοεμβρίου και αυτή θα ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως έχει κάποιες... υποψίες για το ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα, αλλά δεν γνωρίζει πώς θα καταλήξει η ψηφοφορία.

Η μυστική ψηφοφορία είναι απλή: μία χώρα ίσον μία ψήφος. Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

234 Κ

Ο Τσιπρας θα το παίξει και πάλι εκβιαζόμενος πατριωτης δεν θα κλείσει την αξιολόγηση και θα πάει σε εκλογές ! Το ότι έστειλε ξανά την ο οικογένεια Τσοχατζόπουλου φυλακή με γρήγορες διαδικασίες δεν σας ξαφνιάζει ; Εδώ μυρίζει παρέμβαση Καμένου !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

venz54

Αν και η «φωτιά» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν δεν σβήνει, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν εκ νέου το πρωί της Τετάρτης - ΓΓ Εμπορίου στον ΘΕΜΑ 104,6: Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο ότι τα πράγματα είναι σταθεροποιημένα - Συναγερμός για εντοπισμό επιτήδειων που θα επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν

1