Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λίγο χωρίς τσιγάρα ή καφέ!

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λίγο χωρίς τσιγάρα ή καφέ!

Ξαναχτύπησε ο «ταξικός αποστάτης» που είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι έκανε ο Πινοσέτ στη Χιλή - «Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και παραδέχθηκε: Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να ζήσουμε λίγο χωρίς τσιγάρα ή καφέ!
Σε... γραμμή Θεοπεφτάτου ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος με σημερινές του δηλώσεις, θέλοντας να εξηγήσει την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει επιπλέον φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες, δήλωσε ότι «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ».

«Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς... Είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε» επισήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση να επιβάλει φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Κατρούγκαλος θύμισε τις αναφορές της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτή Κεφαλονιάς και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλαδή πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε» σχολίασε η κυρία Θεοπεφτάτου, η οποία μάλλον θα... πέσει από τα σύννεφα, αν κάνει μια βόλτα στις καφετέριες -ενδεχομένως και πέριξ της Βουλής, για να μην πάει μακριά...- και διαπιστώσει πόσοι συμπολίτες έχουν τη... συνήθεια να καπνίζουν και να πίνουν καφέ... ταυτόχρονα!

Με τις σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου φαίνεται ότι όσα είπε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου δεν προέκυψαν από... επιφοίτηση αλλά μάλλον είναι γραμμή που περιγράφεται σε κάποιο non paper του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο προφανώς η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δίνει στους βουλευτές της συμπολίτευσης πώς να εξηγούν τα νέα «χαράτσια» σε μπύρα, καφέ και τσιγάρα, που επιβάλλονται με το πολυνομοσχέδιο για τους έμμεσους φόρους.


«Δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων» διαβεβαιώνει ο Κατρούγκαλος...
«Οι εργοδοτικές οργανώσεις μου είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας για τις αλλαγές στα εργασιακά. 

Ο υπουργός την ίδια ώρα ανακοίνωσε Αd hoc (επί τούτω) επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν τα αναδρομικά. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι οι θεσμοί διαφωνούν. 

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε» ανέφερε μάλιστα. 

Όσον αφορά τη διάταξη του νομοσχεδίου για τις offshore που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί» διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης