Λαγκάρντ: Καλοσωρίζω τους αριθμούς της Eurostat αν είναι ακριβείς

Λαγκάρντ: Καλοσωρίζω τους αριθμούς της Eurostat αν είναι ακριβείς

«Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για τις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurostat για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: Καλοσωρίζω τους αριθμούς της Eurostat αν είναι ακριβείς
Επιφυλάξεις για τους αριθμούς που ανακοίνωσε η Eurostat την Πέμπτη όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας κράτησε η Κριστίν Λαγκάρντ
σε δηλώσεις της προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κλείσιμο
«Καλοσωρίζω τους νέους αριθμούς που βγήκαν αν είναι ακριβείς. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν την προοπτική. Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Γαλλίδας επικεφαλής του Ταμείου.

Όσον αφορά το ελληνικο πρόγραμμα η Κρίστιν Λαγκάρντ μίλησε για «κάποια πρόοδο» αλλά με την υποσημείωση ότι «χρειαζόμαστε περισσότερα για κάτι που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει».

Επανέλαβε, δε, ότι «το πρόγραμμα πρέπει να έχει και μεταρρυθμίσεις, όπου καταγράφεται κάποια πρόοδος, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και το χρέος να είναι βιώσιμο. Γι' αυτό το κομμάτι του χρέους δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει κάποια συζήτηση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης