Παίζει με τις λέξέις ο Αλεξιάδης: Έφερα νομοτεχνική διάταξη για τις αποδείξεις του 2015

Παίζει με τις λέξέις ο Αλεξιάδης: Έφερα νομοτεχνική διάταξη για τις αποδείξεις του 2015

Για νομοτεχνικού χαρακτήρα πρωτοβουλία που δημιούργησε το αλαλούμ έκανε λόγο ο Αλεξιάδης χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι περιλαμβανει - Τελικά από 1η Ιανουαρίου 2016 η έκπτωση φόρου θα γίνεται μόνο με πλαστικό χρήμα

Παίζει με τις λέξέις ο Αλεξιάδης: Έφερα νομοτεχνική διάταξη για τις αποδείξεις του 2015
Πίσω από τον μανδύα του όρου νομοτεχνική διάταξη επιχείρησε να κρυφτεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης για το φίασκο με την διάταξη για τη συλλογή αποδείξων και για το 2015.

Με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι το υπουργείο προχώρησε σε μια νομοτεχνική διάταξη για το θέμα αποφεύγοντας όμως επιμελώς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το τι θα περιλαμβάνει αυτή επιτείνοντας τη σύγχυση.

«Υπήρχε κενό νόμου και έπρεπε να φέρουμε μια διάταξη για το 2015» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος επιτέθηκε στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι λένε «ψέματα» αν και δεν διέψευσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης εστάλη ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «νομοτεχνική διάταξη για την προσκόμιση αποδείξων και το 2015».

Ο κ. Αλεξιάδης δεν έδωσε απαντήσεις, επίσης, στο γιατί το υπουργείο το βράδυ της Τετάρτης κατήργησε τον κωδικό 049 στο έντυπο των φορολογικών δηλώσεων, που αφορά στη συλλογή αποδείξεων, τον οποίο μόλις πριν από λίγο είχε επαναφέρει, προκαλώντας αναστάτωση στους πολίτες!

Η νέα διάταξη, που σύντομα έγινε... παλιά, επρόκειτο να μπει στο νέο πολυνομοσχέδιο, που έρχεται σε διαβούλευση το Σαββατοκύριακο και κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή. Σημειωτέον, ότι ουσιαστικά η συλλογή αποδείξεων είχε καταργηθεί από τις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Κλείσιμο

Με άλλη διάταξη, πάντως, του νομοσχεδίου, από 1/1/2016 όλες αυτές οι δαπάνες που θα δηλώνονται στην εφορία για έκπτωση φόρου (ή για αφορολόγητο αν αλλάξει η φορολογική κλίμακα) θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό χρήμα, αλλιώς δεν θα αναγνωρίζονται.

Επιπλέον το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες διατάξεις:

- Όσοι εισπράττουν εισόδημα από μερίσματα να μπορούν να υποβάλουν δήλωση Φορολογική Εσόδων έως τις 30/6/2016

- Στις χρηματικές δωρεές έως 5.000 ευρώ που έλαβαν χώρα από την έναρξη των capital controls έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015 δεν επιβάλλεται φόρος δωρεάς, εφόσον έγιναν από γονείς σε τέκνα ή από παππούδες και γιαγιάδες σε εγγόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τυχόν πρόστιμα διαγράφονται και τα λεφτά θα γυρίσουν πίσω στους δικαιούχους.

- Μεταφορά ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

- Σύνδεση ταμειακών μηχανών με το σύστημα ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης