Στη Φρανκφούρτη τα σχέδια των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση τους

Στη Φρανκφούρτη τα σχέδια των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση τους

Ήδη η Πειραιώς ξεκίνησε τη διαδικασία και έπονται οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες

Στη Φρανκφούρτη τα σχέδια των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση τους
Τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση τους κοινοποιούν σήμερα στην αρμόδια εποπτική Αρχή της ΕΚΤ, SSM οι τράπεζες, οι οποίες θα γνωρίζουν ως την Κυριακή , ημέρα που θα «ανάψει» πράσινο φως η Φρανκφούρτη, το ύψος των τελικών κεφαλαιακών τους αναγκών και τα ποσά που θα πρέπει τελικά να αντλήσουν από ιδιώτες επενδυτές.

Μία διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 14 Νοεμβρίου με δεδομένο ότι SSM και DG Comp φέρονται να έχουν θέσει ως όριο για την οριστικοποίηση της αποτίμησης το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη η Πειραιώς ξεκίνησε τη διαδικασία και έπονται οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, οι οποίες συνολικά θα πρέπει να αντλήσουν από ιδιωτικές τοποθετήσεις 4,4 δισ ευρώ κατ' ελάχιστον αν και πηγές από τις διοικήσεις δηλώνουν ότι θα γίνει προσπάθεια να αντλήσουν ως και 8 δισ ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες θα ήθελαν να διατεθεί σε Έλληνες επενδυτές έστω μικρός αριθμός μετοχών μετά την ολοκλήρωση των βιβλίων προσφορών που απευθύνεται στους ξένους. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει να ανάψει “πράσινο φως” από το ΤΧΣ για την έκδοση επιπλέον μετοχών, να συγχρονιστούν οι δύο διαδικασίες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προκαλούν τα capital controls.
Κλείσιμο

Βάση των capital plans αποτελούν οι αυξήσεις κεφαλαίου και οι δράσεις ενεργητικής διαχείρισης στοιχείων παθητικού. Συμπληρωματικά, όμως, οι τράπεζες θα καταθέσουν και επιπρόσθετες ενέργειες μετριασμού των κεφαλαιακών τους αναγκών, όπως είναι η δυνατότητα πρόσθετης αναγνώρισης προσωρινών αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA), λόγω της αύξησης του Common Equity Tier I από την τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση, και τα υψηλότερα έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης