Σε γραμμή Σόιμπλε Γιούνκερ-Μοσκοβισί

Σε γραμμή Σόιμπλε Γιούνκερ-Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα την Ευρωζώνη - Γιούνκερ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της 

Σε γραμμή Σόιμπλε Γιούνκερ-Μοσκοβισί
Μέσω Twitter απέστειλε το σημερινό του μήνυμα προς την Ελλάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο κ. Μοσκοβισί συγκεκριμένα έγραψε ότι «στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξαν εποικοδομητικές συζητήσεις. Πρέπει τώρα να αναλάβουμε δράση».

Κλείσιμο
Ακόμη τόνισε πως «το πρόγραμμα είναι κατασκευασμένο για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, τέλος τόνισε τα εξής: «Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και η Ελλάδα χρειάζεται επίσης τη ζώνη του ευρώ». 


Γιούνκερ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Η «βάση» για οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της πρέπει να είναι πως η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη, τόνισε μιλώντας στο περιοδικό WirtschaftsWoche, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν χρειάζεται καν να το πούμε, πως όλες οι οικονομικές δεσμεύσεις προς τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους θα πρέπει να γίνουν σεβαστές. Αυτό πρέπει να είναι η ρίζα όλων σε μια νέα συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Οσον αφορά στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαπραγμάτευση, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την «παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ώστε να γεφυρωθεί το διάστημα ως το καλοκαίρι».

Μάλιστα, εκτίμησε πως έως τότε «θα πρέπει να μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη νέα κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης