Αγώνας δρόμου για να σωθούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Αγώνας δρόμου για να σωθούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταβίβαση των δικτύων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό φορέα, ώστε να μην ισχύσει και στις δικές τους καταθέσεις η εισφορά που αποφάσισε το Eurogroup

Αγώνας δρόμου για να σωθούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα
Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταβίβαση των δικτύων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό φορέα, ώστε να μην ισχύσει και στις δικές τους καταθέσεις η εισφορά που αποφάσισε το Eurogroup.

Το ανακοινωθέν του Eurogroup καλωσορίζει μία συμφωνία που δεν έχει ακόμα κλείσει, αλλά αναφέρει ότι μπορεί να επιτευχθεί, για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, στόχος μιας τέτοιας συμφωνίας είναι να προστατεύσει τη σταθερότητα του ελληνικού αλλά και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος χωρίς να επιβαρύνει το χρέος της Ελλάδας.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, αυτό που επιδιώκεται είναι να περάσουν το ενεργητικό και οι υποχρεώσεις των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε έναν ελληνικό οργανισμό.

Είτε πρόκειται για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ή για αγοραστή από τον ιδιωτικό  τραπεζικό τομέα, και ειδικότερα την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Paul Koster.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης