Λίπτον: Το ΔΝΤ είναι στο πλευρό της Ελλάδας

Λίπτον: Το ΔΝΤ είναι στο πλευρό της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης που βιώνει, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Λίπτον: Το ΔΝΤ είναι στο πλευρό της Ελλάδας
Η Ελλάδα έχει καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης που βιώνει, δήλωσε την Τρίτη ο ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο, ο κ. Λίπτον είπε ότι το ΔΝΤ βρίσκεται «στο πλευρό της Ελλάδας» στην αναζήτηση τρόπων μείωσης του χρέους της χώρας ώστε να επιστρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στις διαφωνίες που υπήρξαν στο Eurogroup της Δευτέρας, αναφορικά με αφορά την αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Λίπτον είπε ότι για να κάνει οικονομική πρόοδο η Ελλάδα, το χρέος της θα πρέπει να βρίσκεται σε ανεκτά επίπεδα.

«Δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον, αφορά το σήμερα. Ζητείται από τους Έλληνες να συνεχίσουν τις πολύ σκληρές προσαρμογές, ζητείται από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να συνεχίσει το επιχειρείν και αναμένεται από την διεθνή κοινότητα να επενδύσει στην Ελλάδα και να συμμετέχει στις ιδιωτικοποιησεις» ανέφερε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης