Β. Σόιμπλε: Επιμήκυνση δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα

Β. Σόιμπλε: Επιμήκυνση δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα

Η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, διευκρίνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δεν αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν αμέσως.

«Όχι» σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από Σόιμπλε

Την ώρα που η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα υπολογίζει το χρηματοδοτικό κενό, που θα προκύψει από μια διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, στα 32,6 δισ. ευρώ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζει ότι η επιμήκυνση των δύο ετών που θα δοθεί στην Ελλάδα, δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερα χρήματα.

Μιλώντας την Τρίτη στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία της Γερμανίας (SWR) και ερωτηθείς σχετικά με το κόστος της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «δεν κοστίζει απαραίτητα περισσότερα χρήματα, αλλά αυξάνει μόνο την ανάγκη χρηματοδότησης στο χρονικό άξονα». «Γι' αυτό πρέπει να εξευρεθούν λύσεις και αυτό ακριβώς είναι αυτό το οποίο επεξεργαζόμαστε» πρόσθεσε.

Κλείσιμο

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε εάν οι λύσεις που εξετάζονται αφορούν χαμηλότερα επιτόκια ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μίλησε για «συνδυασμό», εξηγώντας ότι η Τρόικα δεν έχει ακόμη υποβάλει σχετική πρόταση και υπενθυμίζοντας ότι η έκθεση δεν είναι ακόμη πλήρης.

Η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε, δεν αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν αμέσως.

«Οι περισσότερες έχουν εφαρμοστεί. Μερικές πρέπει ακόμα να τεθούν σε εφαρμογή πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε: «Το ό,τι η ανάκτηση της βιωσιμότητας του χρέους δεν θα γίνει το 2020, αλλά το 2022, ήταν από πριν σαφές, αλλά αυτό είναι μόνο ένα κι όχι το σημαντικότερο σημείο».

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε πάντως ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αυτό είναι αναμφισβήτητο και το έχουμε αναγνωρίσει. Είναι επίσης σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους υπεύθυνους στην Ελλάδα και να πούμε στο λαό ότι οι προσπάθειες δεν είναι μάταιες» είπε ακόμη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης