Εβδομαδιαίες εκταμιεύσεις επιστροφών φόρων σε δικαιούχους

Εβδομαδιαίες εκταμιεύσεις επιστροφών φόρων σε δικαιούχους

Εντατικοποιούνται οι συμψηφισμοί και οι εκταμιεύσεις ποσών - Στα 967 ευρώ το μέσο ποσό της επιστροφής

xrimata
Ισχυρό κίνητρο για τη γρήγορη υποβολή της δήλωσης αποτελεί η ταχύτητα με την οποία γίνεται πλέον η καταβολή του φόρου στους φορολογούμενους που έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό. Όσοι σπεύσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και έχουν επιστροφή φόρου τότε θα δουν άμεσα τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μέσα στον ένα μήνα που έχει ανοίξει το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η ΑΑΔΕ έχει ήδη εγκρίνει επιστροφές φόρου ή συμψηφισμούς συνολικού ύψους 29,3 εκατ. ευρώ σε 126.901 ΑΦΜ. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος επιταχύνονται ακόμα περισσότερο οι συμψηφισμοί και οι επιστροφές φόρου έχουν ξεκινήσει από τις 12 Μαΐου. Όπως έχει ανακοινώσει η ΑΑΔΕ οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται σε εβδομαδιαία βάση εφόσον δεν έχουν άλλες οφειλές ή το ποσό της επιστροφής συμψηφίζεται με άλλες υφιστάμενες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ειδικότερα οι πληρωμές των ποσών γίνονται ως εξής:

  • • Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.
  • • Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από 12/5/2024. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ / ΚΕΒΕΙΣ.
  • • Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31.7.2024, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να χορηγείται η έκπτωση 3%.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κοινή συνισταμένη τα fake news για ΣΥΡΙΖΑ-Βελόπουλο, λέει η ΝΔ με αφορμή τη «μάχη της φέτας»

Επτάστερος ο Παναθηναϊκός μετά την «αιχμαλωσία» της Ρεάλ στον τελικό - Το μεσημέρι η επιστροφή των θριαμβευτών

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης