Πάρνηθα: «Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές

Πάρνηθα: «Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές

Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται, περιέγραψε ένας από τους εθελοντές που τραυματίστηκε

ethelontes-parnitha-arthrou
Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και μαχαίρι από ομάδα επτά νέων στην Πάρνηθα όπου είχαν πάει για να καθαρίσουν το βουνό από σκουπίδια.

Για «δόλο» και «προμελετημένο έγκλημα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο.

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σφακιανόπουλος.

Ο ίδιος περιέγραψε, μάλιστα, ότι έσωσε τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1jqpie4kpgp)


«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής Γιώργος Ταμπακάκης που τραυματίστηκε σοβαρότερα.

«Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται» είπε ο έτερος των εθελοντών που τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι, Μιχάλης Λαπάρδας.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες

Την έκταση των τραυμάτων που υπέστη ο ένας από τους εθελοντές που δέχθηκαν την επίθεση στην Πάρνηθα ενώ είχαν πάει για να μαζέψουν σκουπίδια αποτυπώνει η φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο αρχηγός της αποστολής, η παρέμβαση του οποίου, όπως περιέγραψε στο protothema.gr το ένα από τα θύματα, ήταν καθοριστική για να μην υπάρξει κάποιο θύμα.

«Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης» γράφει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της εθελοντικής αποστολής που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία.

insta-menidi


Αρχικά οι επτά νέοι ηλικίας περίπου 20-23 ετών που έκαναν την επίθεση ρώτησαν τα θύματα τους «τι ομάδα είσαι;» και «είσαι αναρχικός;» λέγοντας τους ότι είναι από το Μενίδι.

Όταν τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, οι επτά νέοι έφυγαν από το σημείο για να επιστρέψουν, όμως, 10 λεπτά αργότερα φωνάζοντας «κάναμε comeback» χτυπώντας τους αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πανηγύρισε μαζί με τα παιδιά του το 7ο και έριξε σπόντα για τον Ολυμπιακό - Δείτε φωτογραφίες

Τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και η μάχη κατά της μάσκας - Ποιος είναι ο Μητροπολίτης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Τον έριξαν στον τάκο για 3η συνεχόμενη φορά, αλλαγές στις ασυλίες του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης