Νέο ρεκόρ για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας - Στα 697,25 ευρώ η μέση τιμή της μεγαβατώρας

Νέο ρεκόρ για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας - Στα 697,25 ευρώ η μέση τιμή της μεγαβατώρας

Η τιμή της κιλοβατώρας μειώνεται κάτω από τα 15 λεπτά για τους περισσότερους προμηθευτές

ilektriko
Νέο υψηλό ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 697,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα με την υψηλή να φθάνει στα 871 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του Χρηματιστηρίου δεν μετακυλίονται στους καταναλωτές καθώς από τον Ιούλιο έχει επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ανά μεγαβατώρα που εισπράττουν οι παραγωγοί ρεύματος, ανάλογα με την τεχνολογία.

Οι τιμές καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση η τιμή της κιλοβατώρας μειώνεται κάτω από τα 15 λεπτά για τους περισσότερους προμηθευτές ενώ υπάρχουν περιπτώσεις μονοψήφιας ή και μηδενικής χρέωσης.

Η ζήτηση ρεύματος αύριο Δευτέρα προβλέπεται να φθάσει στις 319 γιγαβατώρες και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από μονάδες φυσικού αερίου (45,9 %), ανανεώσιμες πηγές (19,8 %), λιγνίτες (16,3 %) και υδροηλεκτρικά (8,4 %).

Η αύξηση των τιμών είναι αποτέλεσμα της εκτόξευσης της τιμής του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης