Γερμανία: Στην «πρίζα» η πρώτη υπεράκτια ανεμογεννήτρια με ανακυκλώσιμα πτερύγια

Γερμανία: Στην «πρίζα» η πρώτη υπεράκτια ανεμογεννήτρια με ανακυκλώσιμα πτερύγια

Οι SG 8.0-167 DD της Siemens Gamesa, με την τεχνολογία RecyclableBlade, τοποθετήθηκαν στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi που αναπτύσσει η RWE

anemogenitria-thalassa-1
Η πρώτη ανεμογεννήτρια Siemens Gamesa που είναι εξοπλισμένη με ανακυκλώσιμα πτερύγια μπήκε στην «πρίζα» στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi στη Γερμανία. Πρόκειται για την πρώτη εμπορική εγκατάσταση της τεχνολογίας ανακυκλώσιμων ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa και την πρώτη φορά που μια ανεμογεννήτρια με ανακυκλώσιμα πτερύγια εγκαθίσταται παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία και τη RWE, η οποία αναπτύσσει το συγκεκριμένο έργο.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 342 MW, το οποίο έχει πλέον εγκατεστημένες εννέα από τις συνολικά 38 ανεμογεννήτριες, θα διαθέτει μια σειρά από μονάδες εξοπλισμένες με τις λεπίδες B81 RecyclableBlades, μήκους 81 μέτρων για τις ανεμογεννήτριες SG 8.0-167 DD Flex.

Οι συγκεκριμένες λεπίδες αποτελούνται από έναν συνδυασμό υλικών ενσωματωμένων σε ρητίνη για να σχηματίσουν μια ισχυρή, άκαμπτη δομή, σύμφωνα με τη Siemens Gamesa, η οποία υποστηρίζει ότι η τεχνολογία RecyclableBlade επιτρέπει την πλήρη ανάκτηση των εξαρτημάτων στο τέλος της διάρκειας ζωής του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: «Τα έκανε όλα για εμάς, ήταν η τέλεια μάνα», λέει ο γιος της 41χρονης

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ο εκτελεστής κυνήγησε το θύμα ρίχνοντάς του οκτώ σφαίρες

Οι βοριάδες «διώχνουν» τις μέδουσες από τις ελληνικές παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης