Κέρδη για τη λίρα μετά την παραίτηση Τζόνσον - Οριακή ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Κέρδη για τη λίρα μετά την παραίτηση Τζόνσον - Οριακή ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Η είδηση της αποχώρησης του Βρετανού πρωθυπουργού αποτιμήθηκε θετικά από τους επενδυτές - Ενισχυμένο οριακά το ευρώ έναντι του δολαρίου

S&P: Το Brexit μπορεί να «ισοπεδώσει» τη στερλίνα
Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση των αγορών στην είδηση της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος -και αργότερα και την πρωθυπουργία- καθώς η βρετανική λίρα ενισχύθηκε και οι αγορές στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο.

Επενδυτές εκτιμούν ότι η αποχώρηση μπορεί να έχει θετική επίπτωση στην οικονομία της Βρετανίας, η οποία έχει πληγεί από τον υψηλό πληθωρισμό και την πολιτική αβεβαιότητα.

Την Πέμπτη η λίρα σημείωσε άνοδο έως και τα 1,20 δολάρια ενώ ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ξεκίνησε την ημέρα με κέρδη, υποχώρησε μετά την είδηση της παραίτησης, αλλά αργότερα ανέκτησε έδαφος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%.

Το ευρώ υποχώρησε 0,4% έναντι της λίρας στις 0,85 λίρες. Παράλληλα, κατέγραψε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0188 δολάρια, το χαμηλότερο σημείο από το 2002.

Η οικονομία της Βρετανία θα είναι μείζονος σημασίας πρόκληση για τον διάδοχο του Τζόνσον. Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών και τα νοικοκυριά υφίστανται την μεγαλύτερη πίεση στα εισοδήματά τους εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα, το Brexit και η πανδημία αναστάτωσαν την αγορά εργασίας, μειώνοντας το διαθέσιμο προσωπικό, ανειδίκευτο και ειδικευμένο.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μικρή ήθελα να γίνω ναυπηγός, αστροναύτης ή υπάλληλος σούπερ μάρκετ» λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Έρευνα: Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούσουν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέο βίντεο: Οι διαρρήκτες έχουν μπει στο χρυσοχοείο και προσπαθούν να σύρουν χρηματοκιβώτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης