Με οδηγό την εξωστρέφεια και σκοπό την ανάπτυξη

Με οδηγό την εξωστρέφεια και σκοπό την ανάπτυξη

Σήμερα που οι εξαγωγές και η διεθνής δραστηριότητα είναι στο επίκεντρο κάθε καινοτόμου επιχείρησης οι εταιρείες παρέχουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες στοχεύοντας σε καινούργιες συνεργασίες με περισσότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

westnet_main
Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τις προτεραιότητές τους λόγω της πρωτόγνωρης και δύσκολης συνθήκης που διαμορφώθηκε από την πανδημία Covid-19, οι περιπτώσεις επιχειρηματικής εξωστρέφειας που παρατηρούνται, δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον των εξαγωγών στην Ελλάδα.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία Westnet, η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 15 χρόνια στη διανομή προϊόντων πληροφορικής και τεχνολογίας στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται, παράλληλα, πολύ δυναμικά και στο χώρο της παροχής ενέργειας σε προϊόντα χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων (καταναλωτικές μπαταρίες, LED φωτισμός) καθώς και στην κατηγορία των οικιακών συσκευών. Η δραστηριότητά της απλώνεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική ενώ επεκτείνεται σε νέες γεωγραφίες.

Τελευταίο σημαντικό βήμα για τη Westnet αποτελεί η ίδρυση της θυγατρικής της στην Πολωνία, μια αγορά σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Με την έναρξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην πολωνική αγορά, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων αγοράς σε κατηγορίες που έχει παρουσία ετών, όπως στις καταναλωτικές μπαταρίες. Παράλληλα, αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της έναντι του ανταγωνισμού μέσα από τις συνέργειες που θα προκύψουν στις υπόλοιπες προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Όραμα της Westnet είναι να οδηγεί τις εξελίξεις στην εμπορία και διανομή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αναπτύσσοντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους συνεργάτες της. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πελατών, το οποίο αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την επένδυση σε νέες προϊοντικές κατηγορίες και την ανάπτυξη σε νέες αγορές στο εξωτερικό. Το 2018 διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της με την προσθήκη των καταναλωτικών μπαταριών, δημιουργώντας έτσι μία νέα επιχειρηματική δομή και σηματοδοτώντας την ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη των εξαγωγών.

Σήμερα, η Westnet αποτελεί τον κορυφαίο διανομέα καταναλωτικών μπαταριών Toshiba παγκοσμίως και αποκλειστικό αντιπρόσωπο σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, γεγονός που αντανακλά την έντονη εξωστρέφεια και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της. Η εταιρεία κατέχει ηγετικές θέσεις σε σημαντικές αγορές των Βαλκανίων όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Έχοντας καθιερώσει τις πλέον αξιόπιστες διαδικασίες διανομής, εξυπηρετεί πελάτες στην Ελληνική αγορά και στο εξωτερικό, από το Κονγκό και την Κένυα μέχρι το Ιράκ και το Κουβέιτ.

Με στόχο να αποτελέσει τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της, η Westnet προσφέρει πλέον στην αγορά και το δικό της brand, τις καταναλωτικές μπαταρίες ENERGIAnet. Επίσης, διανέμει τις μπαταρίες βιομηχανικού τύπου VRLA της Sunlight ενώ επεκτείνεται και στη διανομή led φωτισμού ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Toshiba στην Ευρώπη.

Η Westnet είναι μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ενός σύγχρονου και οικονομικά εύρωστου Ομίλου εταιρειών, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους τομείς εξειδίκευσής του, που διακρίνεται από ένα σύγχρονο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης και μια φιλοσοφία που υποστηρίζει την επιχειρηματική αυτονομία για όλες τις εταιρείες του, Westnet, Sunlight, Public MediaMarkt (PMM) και Softone.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης