Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η ΟΝΕΧ στέλνει στις ελληνικές αρχές την AXIS

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η ΟΝΕΧ στέλνει στις ελληνικές αρχές την AXIS

Eξώδικο στην «AXIS S.A.» μέτοχο της Νεώριον έστειλε η «ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», στην ουσία η ΟΝΕΧ

elefsina
Νέος γύρος αντιπαράθεσης άνοιξε για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Τεράστια ζητήματα εγείρει η ONEX με το πως, ποτέ μεταβιβάστηκαν από τον Ιωάννη Ταβουλάρη οι μετοχές του με τελική κατάληξη μια offshore του Λουξεμβούργου, με άγνωστο πραγματικό μέτοχο, τα τεράστια χρέη που ανέρχονται πλέον στα 400 εκατομμύρια ευρώ με το μεγαλύτερο ποσοστό προς το δημόσιο και την εμπλοκή πατέρα και υιού Ταβουλάρη τόσο στις διοικήσεις όσο και στην μετοχική σύνθεση των Ναυπηγείων. «Η υπόθεση τώρα ανοίγει» υποστηρίζουν επαϊοντες του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, εξώδικο στην “AXIS S.A.” μέτοχο της Νεώριον έστειλε η “ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, στην ουσία η ΟΝΕΧ, κοινοποιούμενο προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζαββό και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου.

Πρόκειται για απάντηση στο εξώδικο που έστειλε η AXIS SA στις 26 Οκτωβρίου με την οποία ζητά την σύγκληση έκτακτης ΓΣ της εταιρείας “ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” με θέμα, αφενός μεν την λήψη αποφάσεως για την επαναφορά των πραγμάτων στην νόμιμη κατάσταση λόγω μη εμπρόθεσμης και προσήκουσας υλοποίησης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξυγίανσης του άρθρου 106β, δ ΠτΚ, με αποτέλεσμα τη μη νόμιμη και επιβλαβή λειτουργία των ναυπηγείων Σύρου αφετέρου δε, την παροχή εντολής και εξουσιοδότησης προς το ΔΣ της εταιρείας με σκοπό την άμεση αναστολή και αποχή από κάθε εξώδικη και δικαστική ενέργεια της εταιρείας μας για την υπαγωγή της εταιρείας “ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ” σε καθεστώς εξυγίανσης κατ’ άρθρο 106β, δ του ΠτΚ προς αποτροπή άμεσου κινδύνου επέλευσης ζημιάς σε αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα

Όπου φύγει-φύγει οι Παριζιάνοι πριν το lockdown - Ρεκόρ μποτιλιαρίσματος γύρω από την πόλη (Βίντεο) 

Σχέδιο ενός μήνα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Τα μέτρα για τον κορωνοϊό που πρότειναν οι ειδικοί

Βαθαίνει το ρήγμα Τουρκίας-Ευρώπης μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης