Ο κορωνοϊός απειλεί 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές

Ο κορωνοϊός απειλεί 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές

Τι δείχνουν τα στοιχεία της οργάνωσης ATAG για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις αερομεταφορές – Πέραν των άμεσων θέσεων εργασίας επηρεάζονται και οι συναφείς κλάδοι

aeroporikes
Έως και 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο ίσως κοστίσει η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις του στα ταξίδια, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από φορέα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Η οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) προέβλεψε ότι η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια και η αργή ανάκαμψη θα απειλήσει 4,8 εκατ. εργαζόμενους στην αεροπορία και πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος, στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία», δήλωσε ο Μάικλ Γκιλ, επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Τα στοιχεία της ATAG έρχονται σε μια περίοδο που αεροπορικές αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την ταξιδιωτική κίνηση το 2020 εν μέσω νέας έξαρσης του κορωνοϊού και ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 25χρονος στο Ασκληπιείο - Πώς βρέθηκε στη ΜΕΘ έπειτα από δύο αρνητικά τεστ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο protothema.gr: Σηκώνομαι 4:30, στις 5:30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν

Αυθαίρετα: «Φράκαρε» το σύστημα - «Παράθυρο» για ρύθμιση και μετά την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης