Phantom of the Opera: Το Λονδίνο ήρθε στο Γαλάτσι και μαγεύει το αθηναϊκό κοινό

Phantom of the Opera: Το Λονδίνο ήρθε στο Γαλάτσι και μαγεύει το αθηναϊκό κοινό

Το μακροβιότερο και πλέον επιτυχημένο μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber που μετρά εκατομμύρια θεατές μαγεύει το αθηναϊκό κοινό - Οι συγκλονιστικές ερμηνείες των καλλιτεχνών και τα επιβλητικά σκηνικά συνθέτουν ένα μοναδικό υπερθέαμα

φαντασμα
«Δεν υπάρχει, πιθανώς, κανένας χαρακτήρας στην ιστορία των μιούζικαλ που να χρειάζεται να καθίσει στον διάσημο "καναπε" του Σίγκμουντ Φρόυντ περισσότερο απ' ό,τι το Φάντασμα».

Μ΄αυτά τα λόγια ο σκηνοθέτης Stephen Barlow, «συναντά» το Φάντασμα, την παραμορφωμένη ιδιοφυΐα ενός λαμπρού συνθέτη που χαρακτηρίζεται από μία απεγνωσμένη ανάγκη να αναγνωριστεί ενώ δεν έχει καμία ενσυναίσθηση για τους άλλους και δίνει σάρκα και οστά στο μιούζικαλ - φαινόμενο Phantom of the Opera.

Το μακροβιότερο και πλέον επιτυχημένο μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber που μετρά εκατομμύρια θεατές και έχει αποσπάσει δεκάδες σημαντικά θεατρικά βραβεία παγκοσμίως, βρίσκεται στην Αθήνα, στη σκηνή του Christmas Theater, με την υπογραφή των κορυφαίων συντελεστών και των αυθεντικών πρωταγωνιστών του West End και μαγεύει το αθηναϊκό κοινό.

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

_ELG4109LOW
_ELG4494LOW


Ταλέντο και επιβλητικά σκηνικά συνθέτουν ένα μοναδικό υπερθέαμα

Δικαιώνοντας τη φήμη που το ακολουθεί, τα επιβλητικά σκηνικά σε συνδυασμό με την απίστευτη ταχύτητα που εναλλάσσονται, κάνουν τον θεατή να πιστεύει ότι είναι «παρών» στα γεγονότα.

Συγκλονιστικές στιγμές της παραστασης που «κερδίζουν» ακόμα και τον πιο «δύστροπο» θεατή είναι η σκηνή στην οποία το Φάντασμα οδηγεί την Κριστίν με τη βάρκα στο σκοτεινό του καταφύγιο και η πτώση του πολυελαίου της Όπερας που επέρχεται ως αντίποινο από την οργή του Φαντάσματος.

Τα οπτικοακουστικά εφέ ολοκλήρωναν τη μοναδική εμπειρία του θεατή, δημιουργώντας του συναισθήματα μυστηρίου, φόβου και πανικού.

Φυσικά οι καλλιτέχνες με την κατάρτιση τους και την άψογη σκηνική τους παρουσία είναι αυτοί που απογειώνουν την παράσταση και σε κάνουν να αναρωτηθείς πόσο ταλέντο χωράει σε έναν άνθρωπο.

Κλείσιμο
Η Κριστίν (Amy Manford/ Celinde Schoenmaker) με τη συγκλονιστική της φωνή και ερμηνεία ήταν ιδιαίτερα συγκινητική όταν προσπαθούσε να κατανοήσει τι νιώθει το Φάντασμα γι’ αυτήν και να σώσει τον αγαπημένο της Ραούλ που ήταν αιχμάλωτός του. Ο Ραούλ ( Nadim Naaman) αποτέλεσε μια ήρεμη δύναμη στη σκηνή καθώς επιστράτευσε τη λογική του για να βρει τη λύση στο μυστήριο ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να καθησυχάσει και να ενθαρρύνει την αγαπημένη του Κριστίν. Το Φάντασμα της Όπερας ενσάρκωσε ο Ben Forster ο οποίος ήταν καθηλωτικός στην ερμηνεία του. Απέδωσε άριστα μέσα από τη βροντερή και αισθαντική φωνή του όλο τον πόνο, την αγωνία, το πάθος και την αγάπη που έκρυβε ένα παραμορφωμένο πλάσμα, καθώς μέσα από την κινησιολογία του και όλη τη σκηνική του παρουσία φαινόταν ότι έπασχε πάνω στη σκηνή. Εξαιρετικοί υπήρξαν και όλοι άλλοι βασικοί συντελεστές: η ψηλομύτα σοπράνο-πριμαντόνα (Lara Martins) που με τα καμώματά της έδωσε μια ευχάριστη νότα στο έργο, η διευθύντρια του μπαλέτου της Όπερας (Valerie Cutko) που με τη σύνεση και τη λογική της προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον τρόμο που έσπερνε το Φάντασμα ενώ ταυτόχρονα τον συμπονούσε, αλλά και το μπαλέτο με τον άψοχο συγχρονισμό κινήσεων.

Στο άρτιο αποτέλεσμα της παράστασης, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η ζωντανή ορχήστρα. Η ζωντανή μουσική έκαναν τον θεατή να πιστεύει ότι το «Φάντασμα» κινείται κάπου ανάμεσα τους και συντέλεσε στην απόλυτη εναρμόνηση της υπόθεσης και των συναισθημάτων.

_ELG2118LOW-_1_
_ELG2687LOW-_1_


Η παραγωγή... σε αριθμούς!

• 140.000.000 θεατές έχουν χειροκροτήσει μέχρι σήμερα το θρυλικό μιούζικαλ
•  Περισσότερα από 70 σημαντικά θεατρικά βραβεία έχει αποσπάσει παγκοσμίως
• 40 και πλέον τόνους ζυγίζει το σκηνικό της παράστασης στο Christmas Theater
• 15 νταλίκες χρειάστηκαν για τη μεταφορά του τεχνικού εξοπλισμού
• 1.000 κοστούμια δημιούργησε ο ενδυματολόγος Άντριου Ράιλι
• 3 ώρες προετοιμασίας χρειάζεται ο πρωταγωνιστής που ερμηνεύει το Φάντασμα, ενώ η ειδική μάσκα κατασκευάζεται ξανά σε κάθε παράσταση
• 250 άτομα από διάφορες χώρες, Νορβηγία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία κ.α., δουλεύουν για τη συγκεκριμένη παραγωγή και οι 100 από αυτούς είναι τεχνικοί.

_ELG4109LOW-_2_
_ELG4494LOW-_1_
_ELG4197LOW


Υπόθεση

Η Κριστίν μια νεαρή χορεύτρια του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού αγαπά πολύ τη μουσική. Ξαφνικά εμφανίζεται μια φωνή που την καθοδηγεί ώστε να βρει τη φωνή που κρύβεται μέσα της και να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην Όπερα. Αυτή η φωνή ανήκει στο αποκαλούμενο Φάντασμα της Όπερας, ενός ιδιοφυούς ανθρώπου που τρύπωσε στα έγκατα της Όπερας του Παρισιού για να αποφύγει το χλευασμό των ανθρώπων εξαιτίας της αποκρουστικής του εμφάνισης. Το Φάντασμα όταν άκουσε τη φωνή της Κριστίν μαγεύτηκε κι αποφάσισε να την αναδείξει με οποιοδήποτε κόστος, οδηγώντας τον σ’ έναν «απαγορευμένο» έρωτα και σε μια σχέση εξάρτησης μαζί της. Αντίθετα η Κριστίν ερωτεύεται έναν παιδικό της φίλο, τον Ραούλ, ο οποίος τυχαίνει να είναι ένας εκ των νέων ιδιοκτητών της Όπερας. Ίντριγκες, τραγικά γεγονότα, σκληρές διεκδικήσεις πόθων, έρωτες κι απογοητεύσεις εξελίσσονται σε όλο το έργο.

Για όσους δεν έχουν προλάβει και θέλουν να απολαύσουν το μοναδικό υπερθέαμα:

Πληροφορίες για το «Phantom of the Opera» στο Christmas Theatre (15/2-29/3) στα 2168004868, 2117701700, www.christmastheater.gr. Προπώληση: www.viva.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης