Ο Βαρουφάκης στη μεγάλη οθόνη: Mα είναι αυτή ταινία του Γαβρά;

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ο Δημήτρης Δανίκας αναρωτιέται ποιος ξένος θεατής θα πληρώσει, θα κόψει εισιτήριο για να πέσει πάνω σε μια τόσο βαρετή ιστορία καθώς η ταινία του Κώστα Γαβρά κάνει πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους

Μα είναι δυνατόν; Κι όμως είναι. Ακριβώς πριν από μισό αιώνα με ελληνικό θέμα, δηλαδή με το «Ζ» ο Costa Gavras απογειώθηκε. Και τώρα με ελληνικό θέμα, δηλαδή με Βαρουφακειάδα, καταποντίστηκε. Το λένε «Ενήλικοι στην αίθουσα» (Adults in the Room). Εγώ στο τέλος της πρώτης προβολής το είπα «Ανήλικοι στον Τιτανικό». Σήμερα εξέρχεται στην οθόνη και εσείς θα κρίνετε.

Πολλοί οι λόγοι αυτού του ναυαγίου. Ο πρώτος και ουσιαστικός: το σενάριο και το στόρι βασίστηκαν αποκλειστικά στο ομότιτλο πόνημα του Βαρουφάκη. Αλλά και στη δική του συμμετοχή στη σεναριακή γραφή. Πράγμα ανήκουστο για ένα τόσο σοβαρό, τόσο κορυφαίο θέμα που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Και είναι ανήκουστο επειδή ο Γαβράς όφειλε να ερευνήσει, να σκαλίσει, να ρωτήσει και να συζητήσει με όλους τους εμπλεκομένους και στο τέλος ο ίδιος να καταλήξει. Θα του συνιστούσα μάλιστα να ρίξει μια ματιά στην έρευνα της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα». Αυτό κι αν είναι έτοιμο σενάριο για πολιτικό θρίλερ.

Ο δεύτερος λόγος, και αυτό επειδή ο Γαβράς είναι άκρως πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης: όφειλε να γνωρίζει ότι ο σκληρός πυρήνας των δανειστών, κυρίως ο Σόιμπλε, είχαν εκπονήσει Plan B εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και μάλιστα από το 2012.

Οφειλε επίσης να γνωρίζει ότι η ελληνική οικονομία ήταν και είναι μικρή, σχεδόν ασήμαντη για το ΑΕΠ της Ευρώπης. Οφειλε ακόμα να γνωρίζει ότι το 2015 οι δανειστές είχαν θωρακίσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε να αποφύγουν τις όποιες επιπτώσεις από ένα Grexit. Οφειλε να γνωρίζει ότι οι δανειστές δεν θα υποχωρούσαν, αντιθέτως θα αξιοποιούσαν την ακαμψία τους προκειμένου να στείλουν μηνύματα παντού, προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση όλων των «άτακτων παιδιών».

Και τέλος, όφειλε να είχε πάρει σοβαρά υπόψη του ότι το σχέδιο του Σόιμπλε συνέπιπτε με εκείνο των σκληρών αριστερών κυβερνητικών. Από τη μια, οι άκαμπτοι Συριζαίοι. Μάλιστα ένας εξ αυτών, νομίζω, αυτός που παραπέμπει στον Νίκο Παππά, σε στιγμή μέγιστου οίστρου αμολάει την ατάκα «στ’ αρχ... μου οι γαμ...ευρωπαίοι». Και από την άλλη, ο Σόιμπλε και η παρέα του κατά βάθος επιθυμούσαν το Grexit. Τα ετερόκλητα έλκονται.

Απόδειξη η μόνιμη (απειλητική) επωδός που ακούγεται διαρκώς. Κυρίως από τον Γερμανό Οικονομικών: «Either you sign or Grexit». Είτε υπογράφεις το MoU (Memorandum of Understanding), κοινώς μνημόνιο. Είτε άντε γεια!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ενός κακού μύρια έπονται. Ο Βαρουφάκης αναδεικνύεται αδικημένος, περιφρονημένος και κατασυκοφαντημένος Μεσσίας. Περισσότερο ήρωας και άγιος πεθαίνεις. Ο Βαρουφάκης ανώτερος όλων. Των πάντων. Ευεργετημένος από τη φύση, συγκροτημένος, μελετημένος, οργανωμένος, πειθαρχημένος, συμβιβαστικός, προσιτός και αποφασισμένος. Πάντα με το ευρώ και πάντα με προτάσεις προκειμένου η χώρα να δραπετεύσει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της με τη λιτότητα και τη φτωχοποίηση έτσι ώστε να ανακάμψει και να επανέλθει.
Ο Βαρουφάκης, λοιπόν, ως ισοδύναμη περίπτωση με εκείνη του Γρηγόρη Λαμπράκη στο «Ζ». Πλαγίως αυτό. Και είναι εξωφρενικό. Με αυτή την πλάγια ταύτιση του ανθρώπου που στις συνεδριάσεις και τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις είχε το θράσος να παραδίδει μαθήματα οικονομίας και πολιτικής στους δανειστές με έναν αγωνιστή που δολοφονήθηκε από μια συμμορία αποβρασμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Κάποιες ατάκες που εκφέρονται εδώ και εκεί είναι χαρακτηριστικές: «Μερικοί της κυβέρνησης εύχονται να κερδίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ώστε να παραμείνουν στην κυβέρνηση».
Και το κορυφαίο: «Καλύτερα η Αριστερά να παραιτηθεί από την εξουσία και να εξαφανιστεί έτσι ώστε αργότερα να αναγεννηθεί»!

ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ, ΜΙΣΤΕΡ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Ο Γαβράς καταρρίπτει εντελώς την εικόνα του νάρκισσου, απροετοίμαστου, υπεροπτικού και αδιάβαστου Γιάνη Βαρουφάκη. Αντιθέτως και μονίμως με φακέλους, στοιχεία, αριθμούς και επιχειρήματα. Και από την άλλη, άπαντες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χωρίς ίχνος χαρτιού, χωρίς τίποτα. Παρά μόνο με φωνές, με κραυγές και με ασυγκράτητες επιθετικές διαθέσεις.

Να πνίξουν, να στραγγαλίσουν την Ελλάδα. Να την υποτάξουν. Να την καταχρεώσουν. Να την ταπεινώσουν. Πρώτος και χειρότερος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πρότυπο ακαμψίας και υπεροψίας. «Το χρέος είναι χρέος», ουρλιάζει. «Η Ελλάδα είτε θα περπατήσει πάνω σε τεντωμένο σχοινί, είτε θα πέσει».
«Καλά», τον ρωτάει ο Βαρουφάκης, «εσείς στη θέση μου θα υπογράφατε αυτό το μνημόνιο;». Επικρατεί σιωπή μερικών κρίσιμων δευτερολέπτων και ο Σόιμπλε με κυνικό ύφος απαντάει: «Ως πατριώτης, όχι, δεν θα το υπέγραφα».
Αλλεπάλληλες οι επιθέσεις εναντίον Yanis. Εκείνος άτρωτος και υπερήφανος. Κάποιος από τους δανειστές προτείνει να πουληθούν τα ελληνικά αεροδρόμια σε γερμανική εταιρεία με τα χρήματα από δάνειο που θα πάρει αυτή η εταιρεία από ελληνικές τράπεζες.
Κάποιος άλλος, άθλιος και αυτός, ρωτάει ειρωνικά αν μπορεί να βγει στο σφυρί ο Παρθενώνας. Από κοντά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Απαντες ούτε να ακούσουν περί «ανθρωπιστικής κρίσης». Οσες φορές ο Βαρουφάκης προτείνει «έντιμο συμβιβασμό», ο Σόιμπλε απαντά «κουραφέξαλα» και εφορμά με το δίλημμα «μνημόνιο ή Grexit».


ΠΡΩΤΑ YAXIT KAI META GREXIT


Αυτή η μονότονη μονομαχία μοιάζει με γουέστερν «Εγώ και όλοι σας». Mε υπότιτλο «Μόνος εναντίον όλων». Και τελικά όλη αυτή η διαπραγματευτική οδύσσεια καταλήγει σε μια οργανωμένη συμφωνία των δανειστών. Πρώτα απ’ όλα και πριν απ’ όλα «Γιάξιτ». Yaxit. Κατά το Grexit. Ο Βαρουφάκης πρέπει να φύγει πάση θυσία. Ορος απαράβατος και αδιαπραγμάτευτος. Με Βαρουφάκη καμία συμφωνία. Varoufakis, go home!

Κάπως έτσι κλιμακώνεται η ταινία. Προφανώς για τον Κώστα Γαβρά το πρόβλημα δεν ήταν η οικονομική καταστροφή. Δεν ήταν η ανικανότητα της χώρας να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Δεν ήταν η ανατριχιαστική πιθανότητα να πωλείται μισή φραντζόλα ψωμί αντί ενός χιλιάρικου. Δεν ήταν οι άδειες τράπεζες και τα capital controls. Δεν ήταν το φάντασμα μιας νέας, απείρως χειρότερης Κατοχής.
Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ηταν και είναι η μοναδική, η αναντικατάστατη, η ιστορική στάση ενός υπέροχου, συγκροτημένου, μαχητικού και αλύγιστου πατριώτη απέναντι στα σατανικά, στα άθλια, στα ανθελληνικά, στα συνωμοτικά σχέδια όλων των εκπροσώπων της Ευρώπης εναντίον της μικρής, της φτωχής και αγέρωχης πατρίδας. Απίστευτο!

ΠΑΤΕΡ, ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ, ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ


Και οι Συριζαίοι; Ο Αλέξης, ο Ευκλείδης και οι λοιποί; Ο μεν Αλέξης να διαβεβαιώνει τον υπουργό του με ύφος «προχώρα εσύ, εγώ είμαι εδώ». Μονίμως. Ο Αλέξης αμήχανος, άβουλος, αναποφάσιστος. Ο Τσίπρας καρικατούρα της εικόνας του χαρισματικού και του «γελαστού παιδιού». Πάντα μουτρωμένος, βλοσυρός, αδέξιος, προβληματισμένος. «Θα μας στείλουν στο Γουδί», λέει κάποιος από την παρέα. Αδικο είχε;

Ο Τσίπρας ψιθυρίζει: «Μια μέρα θα απογοητεύσουμε τους ψηφοφόρους μας». Ελα... Κάποια στιγμή ενοχοποιεί πλαγίως τον Βαρουφάκη αποκαλύπτοντας ότι «η ΕΥΠ ισχυρίζεται ότι έχεις συμφωνήσει με τον Σόιμπλε για Grexit». Και κάποια άλλη εκνευρισμένος λέει στον υπουργό του: «Αρχίζει να μου τη δίνει η εμμονή σου με τον Γιώργο» (εννοεί τον Χουλιαράκη, τον άνθρωπο που στην «Τελευταία μπλόφα» περιγράφεται ως ο μοναδικός Συριζαίος υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού). Τελικά, ο Τσίπρας μοιάζει με ξιφία πιασμένο στα δίχτυα.
Οσο για τους υπόλοιπους της παρέας, άσ’ τα να πάνε. Κάποιος αμολάει την ατάκα: «Αν αλλάξουμε, οι σύντροφοι θα μας φάνε ζωντανούς». Κάποιος άλλος προτείνει: «Να φύγουμε από Βρυξέλες και να μην πληρώσουμε τις δόσεις». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σαν μπάτλερ του Βαρουφάκη. Ο Γιώργος Χουλιαράκης αμίλητος. Ολα τα μέλη της παρέας και του κλειστού κύκλου ασήμαντοι, κομπάρσοι, ανύπαρκτοι, επιπόλαιοι, απροετοίμαστοι, σχεδόν φαιδροί.

Και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης; Ολοι οι δημοσιογράφοι εναντίον Yanis. Οργανωμένα, συντονισμένα. Σταύρωσον αυτόν! Σαν ταινία για τα Πάθη του Ιησού. Και εκείνος περίπου να λέει: «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣ Η ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ

Το τελικό ναυάγιο των «Ανηλίκων στον Τιτανικό» ολοκληρώνεται με το «φτιάξιμο», το filmmaking. Αν ο Κώστας Γαβράς δεν είχε επιλέξει ως πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λούλη, τότε η ταινία θα είχε μετατραπεί σε χαλκομανία.

Στη θέση του Βαρουφάκη, θα αισθανόμουν απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον Χρήστο Λούλη. Ολο το βάρος πάνω του. Να το σηκώνει σαν να πρόκειται για φτερό. Λαμπερός. Ευέλικτος. Με εξαιρετικά αγγλικά. Μεγάλη ταλεντάρα. Ουδείς άλλος τέτοιος στο ελληνικό σινεμά. Κατά τη γνώμη μου, ισοδύναμος ενός Μάικλ Φασμπέντερ. Υποκλίνομαι.

Από εδώ και κάτω αρχίζουν μύρια προβλήματα. Η παραγωγή στο πόδι. Προχειράτζα. Δεν είναι δυνατόν μια τόσο φιλόδοξη ταινία να ολοκληρώνεται και να πακετάρεται μέσα σε τέσσερις μήνες. Αυτή η βιασύνη και αυτή η πρωτοφανής, για έναν Κώστα Γαβρά, προχειρότητα είναι αποτυπωμένες σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Το ίδιο ισχύει και για το σενάριο.
Αφού o Βαρουφάκης, κατά τον Γαβρά, είναι ήρωας, άγιος, περίπου σύγχρονος Λαμπράκης, λογικό ήταν όλοι οι άλλοι να μοιάζουν με κομπάρσους, καρικατούρες, περιφερόμενα ερείπια. Τρομερή μονοδιάστατη και μονόχορδη προσέγγιση ενός τόσου πολύπλοκου και πολυσύνθετου θέματος. Σαν ασήμαντη καουμπόικη ταινία.
Παράδειγμα προχειρότητας οι φωτισμοί στους εσωτερικούς χώρους. Απορώ πώς έκανε τέτοιο έγκλημα ο Γιώργος Αρβανίτης!

Παράδειγμα η διαρκής μουσική «μουρμούρα» με συρτάκι. Couleur locale. Με την υπογραφή του Αλεξάντρ Ντεσπλά. Και αυτό απίστευτο. Οσο για τις ερμηνείες όλες σχεδόν, πλην Ούλριχ Τούκουρ (ως Σόιμπλε) κάνουν παρέα στον βυθό. Ανάμεσα στους χειρότερους ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που υποδύεται Αλέξη Τσίπρα. Δεν έφταιγε ο ίδιος. Ετσι τον ήθελε ο ρόλος του. Ετσι βολεύει τον Βαρουφάκη. Αμ, πώς ο Yanis θα φανεί και θα κυριαρχήσει; Ανάμεσα σε ισοδύναμους; Πριτς!

Στην ίδια κατηγορία της Γ’ Εθνικής ο Δημήτρης Τάρλοου που υποδύεται τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και αυτός θύμα του Βαρουφάκη. Ας πρόσεχε τις παρέες του. Ο Ευκλείδης εννοώ. Μοιάζει με φιλιππινέζα του υπουργού του. Να κουβαλάει τις βαλίτσες του. Να αναφέρω τους υπόλοιπους; Αλέξανδρο Λογοθέτη, Θέμη Πάνου και λοιπούς; Ασε καλύτερα...
Τέλος, το σύνολο της ταινίας. Πόρτες ανοίγουν, πόρτες κλείνουν. Παντού αίθουσες, δωμάτια, συνεδριάσεις, συσκέψεις. Αφθονη φλυαρία. Με το ίδιο μοτίβο. Και όλοι χωρίς επίθετο. Απλώς Γιάνης, Ευκλείδης, Αλέξης. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Προφανώς, τα ονόματα κόπηκαν για νομικούς λόγους. Ποιος ξέρει... Κοντολογίς, μετά το πρώτο ημίχρονο ξέρεις ποια θα είναι η συνέχεια. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου. Τα ίδια και τα ίδια. Ποιος ξένος θεατής θα πληρώσει, θα κόψει εισιτήριο για να πέσει πάνω σε μια τόσο βαρετή ιστορία;
Η κατάληξη μία: όλα θυσιάστηκαν στον βωμό του Γιάνη Βαρουφάκη. Απίστευτο! Αν έχεις Γαβρά διάβαινε και Χρήστο Λούλη περιπάτει. Ο πλήρης ορισμός της κωλ@@@ρδίας!

ΣΧΟΛΙΑ (87)

...

Ισως ο χειροτερος Ελληνας μετα τον εφιαλτη ενας θεος ξερει τι μας στοιχισε ως χωρα

Ζάκης Ρουφάς

Ταίνια είπαν να κριθεί, όχι η πολιτική. Απο εκεί και πέρα ... Ο βαρουφάκης δεν είχε αδικό. Αντι να βγουν εννοποιημένα ομόλογα και να ανακυκλωθεί το χρεός, έχουμε 2 QE που απλά κάνουν το ΧΡΗΜΑ όλων των φορολογουμένων να αξίζει λογότερο, προς όφελος φαληρισμένων τραπεζικών ιδρυμάτων που τζογάρουν. Και εδώ πανυγηρίζουμε που μας τον φερμάρανε για 10 χρόνια. Που χάθηκε το 25 % του ΑΕΠ κτλ. Κοστισέ 200 δις λέει ο άλλος. Δλδ το 25 % του ΑΕΠ επι 5 χρόνια και τα λεφτά των ταμείων δεν τα κοστισέ ο Μπενι ? Λέμε τώρα. Ο ανθρωπας είναι οικονομολόγος, δεν είναι βλάκας. Δεν θα υπήρχε ουδείς να τολμήσει να φαλήρησει την Ελλάδα, γιατι θα φαλήριζε και τη χώρα του μαζί. Τεσπά, ας τρωγώμαστε, ας μην φροντίζουμε για παραγωγή στην Ευρώπη και αν δεν καταφέρει πρώτα ο Τραμπ, να γονατίσει την Αμερική, θα γονατίσει όλοκληρο τον κόσμο. Κατι όμως μου λέει οτι δεν τον παίρνει.

Ακου συριζοτρολ

Ο Μπαρουφάκης μας ζημίωσε με πάνω απο 200 δις !!! Οι περικοπες και οι νεοι φοροι του 3ου μνημονιου Τσίπρα ήταν 10 δις ετησιως !!!!, μεχρι να φυγει ο Τσίπρας ήδη έγιναν 45 δις !!!! (4,5 χρονια) και συνεχιζονται ακομα !!!! συν + εξανεμιστηκαν 40 δις !!!!! απο τα ομόλογα των τραπεζων που εγιναν ΜΗΔΕΝ και ξεπουλήθηκαν στους ξενους, + χαθηκαν 2 δις ετησιως απο την επιστροφη των κερδων των ομολογων απο τους ξενους που ειχε συμφωνησει ο Σαμαρας (2 δις επι 5 χρόνια = 10 δις!!!!!!!!), + πηραν πισω οι ξενοι τα 11 δις !!!!!!! του Σαμαρα που ειχε καβατζα στο ΤΧΣ, με το κλεισιμο των τραπεζων απο τον Μπαρουφάκη και την κριση του 2015 χαθηκαν δεκαδες δις !!!!!!!!! και φαλήρησαν χιλάδες επιχειρήσεις και διαλύθηκε η οικονομία, αντι για ανάπτυξη 3 και 4% που ειχε ολη η Ευρωπη εμεις ειχαμε υφεση και το 2015 και το 2016 !!!!!! και μηδενικη αναπτυξη μετα !!!!!!, παντού καταστροφες απο τον Μπαρουφάκη που ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΗ !!!!!!!!!!!!!! Ρε ουστ λαμόγιο !!!!!!!!!!!!

ΑΨΟΓΟΣ Ο ΔΑΝΙΚΑ

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΔΑΝΙΚΑΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΒΡΑ Η ΤΑΙΝΙΑ. ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΙΚΕ Ο ΓΑΒΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ. Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΑΤΗ. ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. Ο ΓΑΡΒΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ. ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΚΡΙΒΑ ΜΕ 200 ΔΙΣ ΖΗΜΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΒΡΑΣ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΒΡΑ. ΣΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ .....

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Θλιβερός Δανίκας. Ελεεινολογει τον Βαρουφάκη για να αποδομήσει τις προθέσεις και την ταινία του Γαβρά. Αντί για κριτική προβάλλει τις ακραία συντηρητικές απόψεις του για τα γεγονότα εκείνα. Το ότι κάποιοι αντιστάθηκαν στον εσμό των ξεδιάντροπων Ευρωπαίων επικυριαρχων δεν λέει τίποτα σ αυτόν τον ξεφωνημένο πολιτικό δηλωσία. Δανίκα, πιο συστημικός δεξιός πεθαίνεις.....

Δημητρης

Έχεις δίκιο! Έπρεπε όμως να το πάει μέχρι τέλος ! Και να εξηγήσεις και στον κόσμο το τίμημα και το μεγαλείο της αντίστασης είναι έργο σου .

Αίνιγμα

Σε σχέση με το 2015 που πραγματεύεται η ταινία, ποιός έγινε γνωστό στα διεθνή μέσα οικονομικής ενημέρωσης ως: the most expensive finance minister in history ; Και ποιός είναι αυτός που έγινε γνωστός ως: the man who cost Greece billions ;

Διαπραγματευτές για κλάματα

Και (με σφραγίδα του Harvard μάλιστα!) ποιοί έγιναν διεθνώς γνωστοί ως: The worst negotiators of 2015 ;

Οκ

Ο Βαρουφάκης αν κόψει κάτι..αριστεριστικα που λέει και επικεντρωθεί στα οικονομικά που γνωρίζει καλύτερα από όλους, θα κερδίσει την μεσαία τάξη και..θα σαρώσει ! Κάνεις σοβαρός άνθρωπος δεν αμφισβητεί την μοναδική ευφυία του.

@Οκ

Σε έπεισε και σένα ότι ξέρει οικονομικά; Επειδή διδάσκει σε προπτυχιακούς φοιτητές σε δευτεροκλασάτα πανεπιστήμια δε σημαίνει ότι είναι μέγας οικονομολόγος.

Journals

Σε ποια σοβαρά επιστημονικά περιοδικά έχει δημοσιεύσεις να μάθουμε κι εμείς; Το κοινό των Αυτιά και Παπαδάκη δεν αρκούν ως επιστημονικοί κριτές.

Δημητρης

Εσείς ασφαλώς είστε αν όχι ανώτερος του, σχεδόν ίσος και μπορείτε να καταλάβετε την διάνοια του στα οικονομικά, εύκολα...

Δημήτρης T

Δεν ξέρω αν οι θεατές σπεύσουν να δουν την ταινία Γαβρά -Βαρουφάκη. Μπορεί και όχι. Μπορεί και να το κάνουν, κατά πλήρη δυσαρέσκεια των "ειδικών". Πάντως "καλύτερα άδεια καθίσματα στις αίθουσες κύριε Δανίκα, παρά άδεια πρόσωπα".. Σεις ασφαλώς θα ξέρετε αυτή την ατάκα.

Δεξιος

Ο "επαναστάταρος", με τα χοντρα λεφτα στην ελβετια! Που θα μας εσωζε" απο τους "κακους δανειστες", με τη μεθοδο του τσογλανομπαταχτση! Ετοιμαζε πεινα και καταστροφή για το λαο αλλα αυτος...ΑΡΧΟΝΤΑΣ! Δανικα, αναρωτιέσαι συνεχως πως ο γαβρας ξεπεσε τοσο. Είναι απλό: Η αριστεριλα στο μυαλο είναι κάλος, είναι αρρωστια. Το αριστερο μυαλο λειτουργει παντα με κλισε τυπου "ο καλος λαος, ο κακος καπιταλιστης-αφεντικο", "η κακια θρησκεια" (που κανει κακους ανθρώπους ε?) - "ο καλος αθεος κομμουνισμος και τα ιδεωδη του", "η κακη συντηρηση, η καλη επανασταση", "ο κακος αστος, ο καλος εργάτης"και άλλες πολλες τέτοιες καθαρες ψυχοπαθολογιες του λουμπεν περιθωρίου, από τα οποια το μυαλο ΔΕΝ ξεκολλάει με τιποτα, οσα λεφτα κι αν κανει κανεις, οση μορφωση κι αν αποχτησει (ισως, βεβαια, ακριβως γιατι τα απεκτησε, πουλώντας όλα αυτά τα παραμυθια, ακριβα, στους ηλιθιους…-σαν κακος καπιταλιστης, ένα πραμα δηλαδή-...)

Δεν καταλαβαίνω

αυτό είναι κριτική πάνω σε μια ταινία του Γαβρά ή κοινωνικοπολιτική κριτική (χωρίς επιχειρήματα) πάνω στον Γιάνη Βαρουφάκη; Γιατί τα "καταχρεωσε τη χώρα" τη στιγμή που ήταν από τους λίγους (νομίζω 21) βουλευτές που είπαν όχι στο 3ο μνημόνιο και πάλεψαν πραγματικά να διαπραγματευτούν τα χάλια της χώρας επί ίσοις όροις είναι τουλάχιστον αστεία. Εγώ περιμένω να βγούν και να πουν ότι οι (νόμιμα) μαγνητοφωνημένες συζητήσεις του Γιάνη είναι ψευδείς. Αλλά δεν το διαψεύδουν. Άρα δεν είναι και τόσο ψευδείς τελικά απ'ότι φαίνεται, απλά κάνουν αισχρή προπαγάνδα. Ο κύριος Δανίκας γιατί τόσο μένος πια; Είδε το Γιάνη να παραβιάζει κόκκινο φανάρι με τη μοτοσικλέτα;

Alexander

Δανάη εσυ??

Ο γαβράς και ο κάθε ελληνας γαβράς

μεγιστοποιείται σε μιά ελλάδα που διψάει για επιτυχίες των παιδιών της, αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Το ίδιο ισχύει και για κάθε επιστήμονα κλπ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jojorabit

Πλην Περού και «Τραγούδι χωρίς όνομα» όλες οι άλλες μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στη θέση σας θα απέφευγα μιούζικαλ «Cats» και «Γκουβερνάντα»

MOVIE1

Πολλές αφίξεις οι εξής δύο επιλογές. Πρώτος ο Κλιντ Ιστγουντ με την «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» και δεύτερη η Τζέσικα Χάουσνερ με το ιδιαίτερο, μεταλλαγμένο και αποστειρωμένο «Λουλούδι της ευτυχίας»!

agalamatidi-oscar

«Ο Ταραντίνο; Θα τρελαθούμε εντελώς!» διερωτάται ο Δημήτρης Δανίκας, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του «Κάποτε στο Χόλιγουντ» - Τι προβλέπει για τη βραδιά των βραβείων της Ακαδημίας στις 9 Φεβρουαρίου 

1