Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το 6μηνο του Grexit

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το 6μηνο του Grexit

Στην Αιόλου τα γυρίσματα - Τον Χρήστο Λούλη ως «Γιάνη Βαρουφάκη» κυνηγούν δεκάδες δημοσιογράφοι

gavras-tainia_main01
Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αιόλου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη γυρίσματα για κάποιες από τις σκηνές της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Χρήστος Λούλης, ο οποίος υποδύεται τον πρώην υπ. Οικονομικών, να βρίσκεται μέσα σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο.
gavras-tainia04

Γύρω από το αυτοκίνητο βρίσκονται δεκάδες κομπάρσοι που υποδύονται τους δημοσιογράφους οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν μια δήλωση από τον «Γιάνη Βαρουφάκη».
gavras-tainia09
gavras-tainia13

Πανταχού παρών ο Κώστας Γαβράς ο οποίος παρακολουθεί στενά τα γυρίσματα δίνοντας εντολές και οδηγίες στο κινηματογραφικό συνεργείο και τους ηθοποιούς της ταινίας.
gavras-tainia03
Κλείσιμο

Η επιχορήγηση και οι αντιδράσεις

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι την ταινία του Κώστα Γαβρά επιχορήγησε με το ποσό των 630.000 ευρώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστηρίζοντας ότι «δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του.
gavras-tainia18
gavras-tainia17

Ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚ και της Όρθιας Ελλάδας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος εκτίμησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι η χρηματοδότηση αποσκοπεί στο στρογγύλεμα της αλήθειας και εξήγησε τι εννοεί, αναφερόμενος με έντονο τρόπο στα όσα είχαν γίνει εκείνη την περίοδο:
gavras-tainia02
gavras-tainia06

«Το Φλεβάρη του ’15 με τις μεγάλες κόντρες στην κοινοβουλευτική ομάδα, κυρίως τις δικές μου προς τον Βαρουφάκη και τον Δραγασάκη που τους θεωρούσα αίτιους της πρώτης ταπεινωτικής συμφωνίας. Κάποτε πρέπει να δοθούν τα πρακτικά της κοινοβουλευτικής ομάδας Φλεβάρη ΄15 μέχρι Ιούνη ΄15 και τι είπαν οι διάφοροι βουλευτές τότε κάποτε πρέπει να βγει διότι λέγονται διάφορα, κάποιοι σιωπούν και δικαιολογημένα, αλλά το τι διημείφθη, και τι γαμ…σταυρίδια ακούστηκαν για τις προδοτικές συμφωνίες κάποτε κάποιος από μας πρέπει να τα πει. Μπλέκονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν διαψεύδονται και επειδή κάποιοι δεν ασχολούνται ή φοβούνται να μπούνε στη συζήτηση, λέγονται πολλά και ψεύδη».
gavras-tainia16
gavras-tainia15
gavras-tainia08
gavras-tainia07

Οι υπόλοιποι συντελεστές

Εκτός από την Αθήνα, γυρίσμα θα γίνουν στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στη Ρίγα, στη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδύεται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, γνωστός και από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και την παρουσία του σε κοσμικά περιοδικά. Απέναντι στον Βαρουφάκη ως βασικός του αντίπαλος στέκεται πάντα... ο Σόιμπλε, κατά κόσμον Ούλριχ Τούκουρ, ένας έμπειρος και εξαίρετος ηθοποιός, ο οποίος είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του στις περίφημες «Ζωές των Αλλων» αλλά και στη «Λευκή Κορδέλα».
gavras-tainia12
gavras-tainia15
gavras-tainia14

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην ταινία θα υποδυθεί ο Δημήτρης Τάρλοου, ένας έμπειρος θεατράνθρωπος και σκηνοθέτης. Οσο για τον Γιάννη Δραγασάκη, παρόντα στις περισσότερες κρίσιμες συναντήσεις, τον υποδύεται ο Χρήστος Στέργιογλου. Όσο για τη Δανάη Στράτου δεν θα μπορούσε να την ερμηνεύει κάποια τυχαία γαλανομάτα, αλλά η Βαλέρια Γκολίνο.
gavras-tainia11

Εκτός από την Odeon που έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας με τον Μάνο Κρεζία και τον Κώστα Λαμπρόπουλο σε συνεργασία πάντα με τη Μισέλ-Ρέι Γαβρά, στη Γαλλία συμπαραγωγοί είναι η France Television και η Wild Bunch που έχει τα δικαιώματα διανομής στη Γαλλία και παγκοσμίως - φυσικά υποστηρικτής είναι, μεταξύ άλλων, και το ισχυρό γαλλικό Canal Plus.
gavras-tainia10


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης