Οι ταινίες της εβδομάδας: Ξεχωρίζει «Η σιωπηλή επανάσταση» από το 1956

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ξεχωρίζει «Η σιωπηλή επανάσταση» από το 1956

Απρόσμενη έκπληξη από την Ανατολική Ινδονησία: «Μαρλίνα» μια ιστορία εκδίκησης, ένα φεμινιστικό γουέστερν, με μια υπέροχη πρωταγωνίστρια

possesed_main01
Αξίζει 3.5/5 Η σιωπηλή επανάσταση (Silent Revolution)
Του Λαρς Κράουμε. Δραματική, 2018, Γερμανία, 111’. Με τους: Γιόνας Ντάσλερ, Μίχαελ ντε Κόκο
DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER | Trailer & Filmclips [HD]

Μια άγνωστη, αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία μεταφέρει ο σκηνοθέτης της «Υπόθεσης Φριτς Μπάουερ». Μια ομάδα μαθητών στην Ανατολική Γερμανία αποφασίζει να κάνει το 1956 δυο λεπτά σιγή σε ένδειξη αλληλεγγύης των θυμάτων της εξέγερσης στην Ουγγαρία. Αυτή η -φαινομενικά ασήμαντη για τα σημερινά δεδομένα- πράξη, θα θεωρηθεί αντεπαναστατική και θα επιφέρει κύματα επιπτώσεων στο στενότερο αλλά και ευρύτερο κύκλο των μαθητών, καθορίζοντας το μέλλον τους. Με μελετημένες λεπτομέρειες της περιόδου, που δε στέκονται μόνο στο σκηνογραφικό/ενδυματολογικό πλαίσιο, αλλά αποτυπώνονται συμπεριφορικά από το σενάριο και την κατεύθυνση του Κράουμε, η «Σιωπηλή επανάσταση» συνδυάζει το ρεαλισμό με το κινηματογραφικό συναίσθημα, αναδεικνύοντας τον σκηνοθέτη της σε σπεσιαλίστα της συγκεκριμένης περιόδου. Έχει και κλάμα τύπου «Σπάρτακος»/«Λέσχη των χαμένων ποιητών», διόλου σιωπηλό.
silent-revolution01

Παίζεται
Αθήνα
Κλείσιμο
Ιντεάλ, Νιρβάνα Cinemax, Ατλαντίς, Ταινιοθήκη, Κηφισιά Cinemax, Cinerama Digital Cinema, Όσκαρ Digital, Σινεάκ Δημ/κός Κιν/φος, Αίγλη (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Παύλος Ζάννας


Αξίζει 3/5 Μαρλίνα, η δολοφόνος σε τέσσερις πράξεις (Marlina the Murderer in Four Acts)
Της Μούλι Σούρια. Δραματική, 2017, Ινδονησία/Γαλλία/Μαλαισία/Ταϊλάνδη, 93’. Με τους: Μάρσα Τιμότι, Έγκι Φέντλι
Marlina the Murderer in Four Acts Trailer #1 (2018) | Movieclips Indie

Απρόσμενη έκπληξη από την Ανατολική Ινδονησία: μια ιστορία εκδίκησης, ένα φεμινιστικό γουέστερν, με μια υπέροχη πρωταγωνίστρια. Όταν μια ομάδα τραμπούκων εισβάλλουν στο σπίτι της Μαρλίνα λίγο αφότου έχει πεθάνει ο άντρας της, η αντίδρασή της στην επίθεσή τους θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μπουχτισμένη και εξοργισμένη, η Μαρλίνα θα ανοίξει έναν δρόμο προς τη λύτρωση και τη χειραφέτηση. Η σκηνοθέτις Μούλι Σούρια χτίζει με τσαγανό και χιούμορ την «Kill Bill» ιστορία της, στηρίζοντάς την με ευπρόσδεκτα στοιχεία του σύγχρονου ινδονησιακού περιβάλλοντος. Εξαιρετική η Μάρσα Τιμότι ως Μαρλίνα.
marilina01

Παίζεται
Αθήνα
Άστορ, Ανδόρα


Αξίζει 3/5 Ευτυχισμένος Όσκαρ (Happy Prince)
Του Ρούπερτ Έβερετ. Δραματική, 2018, ΗΒ/Βέλγιο/Ιταλία/Γερμανία, 105’. Με τους: Ρούπερτ Έβερετ, Κόλιν Φερθ
The Happy Prince | Trailer

Κάθε άλλο παρά ευτυχισμένος ήταν ο Όσκαρ Ουάιλντ στα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλά η ειρωνεία και το παιχνίδι του τίτλου με το παραμύθι του Ευτυχισμένου πρίγκηπα γίνεται πολύ γρήγορα αισθητή στην ταινία που έστησε με πάθος και αφοσίωση ο Ρούπερτ Έβερετ (σκηνοθετεί, γράφει και πρωταγωνιστεί). Ο Έβερετ περιτριγυρίζει χρόνια τον Ουάιλντ, τον έχει υποδυθεί και στο σινεμά και στο θέατρο ξανά, οπότε ο «Ευτυχισμένος Όσκαρ» αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της πορείας του. Και είναι αυτή η δυναμική που κερδίζει τελικά τις εντυπώσεις (ερμηνεία ζωής δηλαδή), παρά τις αμηχανίες ή τις ελλείψεις του ηθοποιού στο σεναριογραφικό/σκηνοθετικό κομμάτι.
The-Happy-Prince-Movie-poster01

Παίζεται
Αθήνα
Έλλη, Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Δαναός, Ατλαντίς, Town Cinemas, Κηφισιά Cinemax Class, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Αλεξάνδρα Europa Cinemas, Ζέα Digital Cinema, Αίγλη (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Κολοσσαίον, Φαργκάνη Art


Αξίζει 2.5/5 Κριντ ΙΙ (Creed 2)
Του Στίβεν Κέιμπλ Τζ. Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 130’. Με τους: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμσον
CREED II | Official Trailer | MGM

Ενώ το σίκουελ του «Κριντ» είναι ακριβώς αυτό που περιμένετε, δεν είναι κιόλας. Η συνέχιση της ιστορίας του Ντόνι Κριντ και της σχέσης του με τον Ρόκι δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, πέραν του ότι τελικά είναι μια αξιοπρεπώς κατασκευασμένη και αποτελεσματική ταινία είδους που παραδίδει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: λίγο μποξ, λίγο θρύλο, λίγο κλάμα, λίγο Σιλβέστερ Σταλόνε και πολύ Μάικλ Μπ. Τζόρνταν με Τέσα Τόμσον. Φτάνει και περισσεύει.
creed01

Παίζεται
Αθήνα
Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax, Town Cinemas, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 , West City, Village Shopping and More, Αίγλη (Χαλάνδρι), Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1
Θεσσαλονίκη
Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Ο Ρομπέν των Δασών (Robin Hood)
Του Ότο Μπάθερστ. Περιπέτεια, 2018, ΗΠΑ, 116΄. Με τους: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Φοξ
Robin Hood (2018 Movie) Official Trailer – Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan

Σε περίπτωση που σας έλειψε ο «Ρομπ», όπως λένε τον Τάρον Έγκερτον εδώ, να ακόμα μία τρεντο-τσαχπίνικη μεταφορά της ιστορίας του Ρομπέν των Δασών.
robin01

Παίζεται
Αθήνα
Odeon Όπερα, Γαλαξίας 3D Digital, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax, Town Cinemas, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Τρία Αστέρια 3D Digital, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 , West City, Village Shopping and More
Θεσσαλονίκη
Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Η δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις (The Possession of Hannah Grace)
Του Ντίντερικ βαν Ρούχεν. Τρόμου, 2018, ΗΠΑ, 85’. Με τους: Σέι Μίτσελ, Γκρέι Ντέιμον
THE POSSESSION OF HANNAH GRACE - Official Trailer (HD)

Μετά από έναν εξορκισμό που δεν πήγε κατ’ ευχήν, η σορός μιας κοπέλας καταλήγει στο νεκροτομείο. Εκεί, η νεαρή υπάλληλος που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια αρχίζει να ταλαιπωρείται από τρομαχτικά οράματα.
possesed01

Παίζεται
Αθήνα
Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax, Town Cinemas, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 , Ζέα Digital Cinema, Φοίβος, West City, Village Shopping and More, Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1
Θεσσαλονίκη
Village 11 Cinemas Mediterranean Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης