Οι ταινίες της εβδομάδας: #ΜeΤoo από το 19ο αιώνα

Οι ταινίες της εβδομάδας: #ΜeΤoo από το 19ο αιώνα

Τι προβάλλεται στις αίθουσες

tainies_main01
Αξίζει 3.5/5 Colette
Του Γουός Γουεστμόρλαντ. Κομεντί, 2018, Ην.Βασίλειο/ΗΠΑ, 111’. Με τους: Κίρα Νάιτλι, Ντόμινικ Γουέστ
Colette01

Απρόσμενα απολαυστική ταινία για τη ζωή της ανατρεπτική συγγραφέως Κολέτ. Ο συν-σκηνοθέτης του «Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει» αφήνει το δράμα στην άκρη, αλλά κρατάει το «κάθε στιγμή μετράει» κι αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας που την έζησε στο έπακρο. Παντρεμένη με έναν πληθωρικό εκδότη, ο οποίος την εκμεταλλευόταν και κυκλοφορούσε τα βιβλία που έγραφε εκείνη με το δικό του όνομα, η Κολέτ ανακαλύπτει σταδιακά και τη φωνή και τη σεξουαλικότητά της. Η σχέση της με τον Γουίλι περνά από σκαμπανεβάσματα, αλλά διακρίνεται από μια αναπάντεχη ειλικρίνεια και δεκτικότητα, ιδίως αν σκεφτεί κανείς το κοινωνικό πλαίσιο της Γαλλίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής εδώ παραδόξως, δεν είναι η Κίρα Νάιτλι, η οποία αδυνατεί (αναμενόμενο) να αποτυπώσει την πολυπλοκότητα της Κολέτ. Όχι, αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο Ντόμινικ Γουέστ (ο αγαπημένος Τζιμ ΜακΝάλτι του «The Wire»), ο οποίος απολαμβάνει φουλ το ρόλο του Γουίλι και τον στροβιλίζει με όλο του το είναι.
Colette Official Trailer 2018
Κλείσιμο


Παίζεται
Αθήνα
Έμπασσυ Nova Odeon, Σινέ Παρί, Νιρβάνα Cinemax Cyta, Βάρκιζα, Νανά Cinemax Cyta, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Novacinema Odeon Μαρούσι, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Ζέα Digital Cinema, Αθηνά, Σινέ Χολαργός
Θεσσαλονίκη
Βακούρα, Κιν/κή Λέσχη Θεσ/κης, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία



Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ (The House that Jack Built)
Του Λαρς φον Τρίερ. Θρίλερ, 2018, Δανία/Γαλλία/Γερμανία/Σουηδία, 155’. Με τους: Ματ Ντίλον, Ούμα Θέρμαν
the-house01

Ο Λαρς φον Τρίερ επιστρέφει με ούλτρα-σαδιστική ταινία, ακολουθώντας έναν ευφυή σίραλ κίλερ για 12 ολόκληρα χρόνια καθώς αυτός «εξελίσσει την τέχνη του». Στον κεντρικό ρόλο ο Ματ Ντίλον, ο οποίος αφηγείται τους φόνους αυτής της περιόδου. «Για πολλά χρόνια γύριζα ταινίες για καλές γυναίκες, τώρα έφτιαξα μια ταινία για έναν διαβολικό άνδρα», έχει πει ο Λαρς φον Τρίερ. Τι το ήθελε.
Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ (The House that Jack built) Trailer FullHD Gr subs

Παίζεται
Αθήνα
Ιντεάλ, Νιρβάνα Cinemax Cyta, Ατλαντίς, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, Cinerama Digital Cinema, Village 9 Cinemas @ Faliro, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Όσκαρ Digital, Σινεάκ Δημ/κός Κιν/φος, West City, Village Shopping and More, Αίγλη (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Ολύμπιον, Τζον Κασσαβέτης, Village Cinema Cosmos


Αξίζει 3/5 Με διαβατήριο τη γοητεία (The Charmer)
Του Μιλάντ Αλαμί. Δραματική, 2017, Δανία/Σουηδία, 100’. Με τους: Αρνταλάν Εσμαΐλι, Σόχο Ρεζανεζάντ
The-Charmer01

Το λογοπαίγνιο του ελληνικού τίτλου δεν παραπέμπει σε κάποια ρομαντική κομεντί, αλλά στην κυριολεκτική τακτική που επιστρατεύει ο Ιρανός Ισμαήλ στην προσπάθειά του να αποκτήσει τη δανέζικη υπηκοόητητα: χρησιμοποιεί τη γοητεία του για να προσεγγίζει γυναίκες με την ελπίδα ότι θα τον ερωτευθούν και θα τον παντρευτούν. Η ταινία του Μιλάντ Αλαμί ξεκινά με μια σκληρή σεκάνς, στη συνέχεια μαλακώνει την επιφάνεια καθώς ακολουθεί τον Ισμαήλ στην καθημερινότητα και την επικείμενη γνωριμία με μια γυναίκα, την οποία θα ερωτευθεί. Ο πυρήνας της ιστορίας του όμως παραμένει σκληρός κι αδιαπραγμάτευτος καθώς μελετά τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις υπερβάσεις του πρωταγωνιστή.
The Charmer Trailer (English Subtitles)


Παίζεται
Αθήνα
Έλλη, Δαναός, Ταινιοθήκη, Διάνα, Αλεξάνδρα Europa Cinemas, Σινεάκ Δημ/κός Κιν/φος
Θεσσαλονίκη
Παύλος Ζάννας


Αξίζει 3/5 Αδελφικοί εχθροί (Close Enemies)
Του Νταβίντ Ελχοφέν. Δραματική, 2018, Βέλγιο/Γαλλία, 111’. Με τους: Ματίας Σχούναρτς, Ρεντά Κατέμπ
Close-Enemies01

Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος του υπέροχου «Μακριά από τους ανθρώπους» δημιουργεί ένα στιβαρό αστυνομικό δράμα για την παράλληλη ζωή ενός αστυνομικού κι ενός κακοποιού που έχουν μεγαλώσει στα ίδια προάστια, αλλά έχει πάρει ο καθένας διαφορετικό δρόμο στην πορεία. Ένα γαλλικό «The Wire» τρόπον τινά, με απόηχους «Έντασης», το «Αδελφικοί εχθροί» είναι τραχύ, ρεαλιστικό και σφιχτό. Ο Ρεντά Κατέμπ στο ρόλο του αστυνομικού που διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και τους δεσμούς με το παιδικό του περιβάλλον παραδίδει μια ακόμα άψογη ερμηνεία – από τους καλύτερους ηθοποιούς παγκοσμίως.
Close Enemies 2018 fr trailer Venezia


Παίζεται
Αθήνα
Δεξαμενή, Odeon Όπερα, Γαλαξίας 3D Digital, Ατλαντίς, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Κηφισιά Cinemax Cyta, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Ίλιον Digital Cinema, Αβάνα


Αξίζει 2/5/5 Alpha
Του Άλμπερτ Χιουζ. Οικογενειακή, 2018, ΗΠΑ, 96’. Με τους: Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Γιοχάνες Χαουκούρ Γιοχάνεσον
alpha_movie01

Προϊστορικό παραμύθι για ένα αγόρι που χάνεται από τους δικούς του και γίνεται φίλος με έναν λύκο (το πρώτο κατοικίδιο σκυλάκι;), ο οποίος τον βοηθάει να βρει το δρόμο του. Απρόσμενη στροφή από τον Άλμπερτ Χιουζ, τον αδερφό και συν-σκηνοθέτη του Άλεν Χιουζ στα πολύ διαφορετικά πρότζεκτ όπως το «Menace II Society» και ο «Εκλεκτός», προς μια ταινία για όλη την οικογένεια.
ALPHA - Official Trailer

Παίζεται
Αθήνα
Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Cyta, Τρία Αστέρια 3D Digital, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Ζέα Digital Cinema, West City, Village Shopping and More
Θεσσαλονίκη
Village Cinema Cosmos, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Η μεγάλη νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις (The Long Night of Francisco Sanctis)
Των Φρανσίσκο Μάρκες, Αντρέα Τέστα. Δραματική, 2016, Αργεντινή, 78’. Με τους: Ντιέγκο Βελάσκες, Λάουρα Παρέδες
Francisco01

Στο Μπουένος Άιρες του 1977, ένας οικογενειάρχης που ζει μια ήσυχη ζωή, μαθαίνει για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος. Έχει μόνο μία νύχτα για να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του: θα προσπαθήσει να σώσει τη ζωή κάποιων αθώων θέτοντας σε κίνδυνο τη δική του; Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ουμπέρτο Κονσταντίνι.
Francisco Sanctis FULL HD   GR SUBS

Παίζεται
Αθήνα
Ανδόρα


Ευρώπη, το όνειρο
Των Αννέτας Παπαθανασίου, Άγγελου Κοβότσου. Ντοκιμαντέρ, 2017, Ελλάδα, 80’.
Europe01

Ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τρεις εφήβους, έναν Έλληνα, ένα Σύρο κι έναν Αφγανό, καθώς αναζητούν το μέλλον τους σε μια “τέλεια” Ευρώπη.
ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ EUROPE THE DREAM TRAILER  1'33'' GR SUBS

Παίζεται
Αθήνα
Δαναός


Οι άντρες δεν κλαίνε (Men Don’t Cry)
Του Άλεν Ντρίλιεβιτς. Δραματική, 2017, Βοσνία & Ερζεγοβίνη/Σλοβενία/Γερμανία/Κροατία, 98’. Με τους: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούτσεφ
MDC01

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ομάδα βετεράνων από διαφορετικές πλευρές της Γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου, και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους.
ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ - Τρείλερ

Παίζεται
Αθήνα
Ααβόρα, Μικρόκοσμος Filmcenter
Θεσσαλονίκη
Μακεδονικόν


Σκοτεινός διάδρομος (Down a Dark Hall)
Του Ροντρίγκο Κορτές. Φαντασίας, 2018, Ισπανία/ΗΠΑ, 96’. Με τους: Ανασοφία Ρομπ, Ούμα Θέρμαν
Down-A-Dark-Hall01

Μια έφηβη που μπλέκει σε μπελάδες αναγκάζεται να πάει εσώκλειστη στο Σχολείο Μπλάκγουντ, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με σκοτεινές δυνάμεις και τη μυστηριώδη διευθύντρια του σχολείου, τη Μαντάμ Ντιρέ.
ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ Down A Dark Hall   Official Trailer

Παίζεται
Αθήνα
Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Town Cinemas, Μάγια, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Σινέ Παλλήνη, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Village Shopping and More, Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1
Θεσσαλονίκη
Village Cinema Cosmos, Odeon Μακεδονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης