«Η τελευταία μπλόφα»: Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για το τι πραγματικά συνέβη το 2015 σε Αθήνα και Βρυξέλλες

«Η τελευταία μπλόφα»: Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για το τι πραγματικά συνέβη το 2015 σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και  Βικτώρια Δενδρινού - Στις 17 Ιουνίου στα βιβλιοπωλεία

unnamed-220x300
Βασισμένο σε 230 ώρες συνεντεύξεων «off the record» και σε απόρρητα και μη έγγραφα, οι δημοσιογράφοι Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού συνθέτουν για πρώτη φορά στο νέο τους βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» μία ολοκληρωμένη και νηφάλια αφήγηση της πιο κρίσιμης περιόδου της Ελλάδας μετά τη μεταπολίτευση.

unnamed-220x300


Τι πραγματικά έγινε το 2015 σε Αθήνα και Βρυξέλλες στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, τι ειπώθηκε στις συναντήσεις των πιο ισχυρών και τελικά ποιος παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη;

Ποιο ήταν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (Plan B) που είχαν ετοιμάσει οι Ευρωπαίοι για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;

Πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα στην άτακτη έξοδό της από το ευρώ;

Κλείσιμο
Πώς ένας νεαρός, χαρισματικός πρωθυπουργός μέσα σε λίγους μόνο μήνες μετατράπηκε από τον μεγαλύτερο πολέμιο των μνημονίων και της γερμανικής συνταγής λιτότητας σε σύμμαχο κλειδί της Άνγκελα Μέρκελ και της ΕΕ;

Ένα βιβλίο που διαβάζεται ως πραγματικό θρίλερ εξουσίας στο οποίο όλοι, Έλληνες, θεσμοί και ξένοι αξιωματούχοι, συνέβαλαν στο να καταλήξει η Ελλάδα στο κέντρο της «τέλειας καταιγίδας».

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη είναι ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες από το 2014. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία το 2004 από την ερευνητική ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής «Οι φάκελοι», καλύπτοντας πληθώρα θεμάτων στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ. Το 2016 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για τις ανταποκρίσεις της από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Έχει κληθεί να μιλήσει για την ΕΕ στο CNN, στο βρετανικό SKY News και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC. Σπούδασε δημοσιογραφία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Η Βικτώρια Δενδρινού εργάζεται για το πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες. Αρθρογραφεί κυρίως για οικονομικά και πολιτικά θέματα, εστιάζοντας στην Ευρωζώνη. Στις Βρυξέλλες ξεκίνησε ως ανταποκρίτρια το 2014 για τη Wall Street Journal, ενώ πριν εργαζόταν για το Reuters Breakingviews και τον Economist στο Λονδίνο. Καλείται συχνά να σχολιάσει τα ευρωπαϊκά οικονομικά τεκταινόμενα σε διεθνείς τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Σπούδασε φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κατέχει μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το University College London.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης