«Ποτέ δεν ξέρεις»: Το νέο βιβλίο της σεναριογράφου Κωνσταντίνας Γιαχαλή

«Ποτέ δεν ξέρεις»: Το νέο βιβλίο της σεναριογράφου Κωνσταντίνας Γιαχαλή

Μια ρομαντική κομεντί με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αθήνα του 2004 

GIAXALH_
«2004. Σε μια Αθήνα που περιμένει με χαρά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πανηγυρίζει την νίκη της Εθνικής Ομάδας στο Euro και χορεύει με τον Σάκη στην Eurovision το Shake it. Μια Αθήνα που όλα βράζουν από προσμονή πως κάτι καλό μας περιμένει στην γωνία, η οικονομική κρίση του 2009 είναι ακόμα μακριά και λέξεις όπως πανδημία και καραντίνα είναι μόνο για scifiταινίες. Στην Αθήνα του 2004 ζούμε μια ρομαντική κομεντί. Υπάρχουν λεφτά (ή έτσι νομίζαμε τουλάχιστον), υπάρχουν δουλειές κι ευκαιρίες κι όταν συναντάς τους φίλους σου τους ρωτάς «έχεις σχέση;» ερώτηση που σε λίγα χρόνια θα αλλάξει σε «έχεις δουλειά;».

To νέο βιβλίο της Κωνσταντίνας Γιαχαλή «Ποτέ δεν ξέρεις» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός. Η Κωνσταντίνα Γιαχαλή εργάζεται ως σεναριογράφος στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο: (Κι όμως είμαι ακόμα εδώ, Ζακέτα να πάρεις, Μην αρχίζεις την Μουρμούρα, Για πάντα παιδιά, Λίτσα.com, Εφτά Θανάσιμες Πεθερές, Ζητείται ψεύτης κ.α.).

Έχει γράψει θεατρικά έργα και τιμήθηκε με έπαινο στα Κρατικά Βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου 2018 για τον μονόλογο «Γκρέτα». Το πρώτο της διήγημα «μικροκλεψιά» περιλήφθηκε στην συλλογή «μικρό» που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Παράκεντρο (2019).

Σύμφωνα με την ίδία τη συγγραφέα «Εκείνο το υπέροχο 2004 ανεβαίνει το πρώτο μου θεατρικό, γράφω την Πανούργα Πεθερά για τις Εφτά Θανάσιμες πεθερές και καταθέτω το πρώτο μου τηλεοπτικό σενάριο που παίρνει έγκριση αλλά λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα η δουλειά ακυρώνεται. Και η ιστορία της Κατερίνας και της παρέας της μένει στο συρτάρι. Τα χρόνια περνάνε, γράφω σίριαλ, θεατρικά και ταινίες αλλά η Κατερίνα κι η παρέα της δεν σταματούν να με τσιγκλάνε.

Όπως έμαθα στην πορεία, αν οι ήρωες έχουν ζωντανέψει δεν σ΄ αφήνουν σε ησυχία μέχρι να πεις την ιστορία τους. Και κάπως έτσι αρχίζω να γράφω το «Ποτέ δεν ξέρεις» την ιστορία της Κατερίνας, μέλος μια παρέας τριαντάρηδων που περνάνε ζωή χαρισάμενη το (μακρινό πια) 2004.

Κλείσιμο
Η Κατερίνα, με ένα μακρύ βιογραφικό σε αποτυχημένες έως καταστροφικές σχέσεις, αποφασίζει να βγάλει την λέξη «έρωτας» απ’ την ζωή της και επιλέγει με πολλή χαρά την μοναξιά της. Πλην όμως ο έρωτας δεν ρωτάει και σε βρίσκει όπου κι αν κρυφτείς. Την Κατερίνα την βρίσκει ακριβώς εκεί όπου έχει κρυφτεί. Σπίτι της. Μια μετακόμιση στο διπλανό διαμέρισμα κι ο Μάρκος έρχεται για να αλλάξει την ζωή της.

Κι όχι μόνο. Όσο η Κατερίνα θα κάνει απ’ τον φόβο της και τις προηγούμενες κακές της εμπειρίες την μια βλακεία πίσω απ’ την άλλη, η παρέα της θα οργανωθεί για να την βοηθήσει. Και βοηθώντας της Κατερίνα θα λύσουν και τα δικά τους ερωτικά μπερδέματα και στο τέλος όλοι μαζί θα πάνε στην ακρογιαλιά.

Η ιστορία τους ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2003 και καταλήγει τον Ιούλιο του 2004, την μέρα που το «πειρατικό» έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης κι ο δεκαεννιάχρονος Ρονάλντο έβαλε τα κλάματα. Ποιος το περίμενε, σωστά; Αλλά έτσι ήταν να γίνει. Το 2004 ήταν χρονιά νίκης κόντρα σε κάθε προσδοκία, μια χρονιά που αξίζει να θυμόμαστε».

Η Κωνσταντίνα Γιαχαλή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή Αθηνών, στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

H υπόθεση του βιβλίου

Το μακρινό 2004, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Euro και το Shake it στην Eurovision, η Κατερίνα με πλούσιο βιογραφικό σε αποτυχημένες έως καταστροφικές σχέσεις έχει κατεβάσει τα ρολά στην αγάπη, αποφασισμένη να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη. Ο έρωτας όμως δεν ρωτάει και την βρίσκει ακριβώς εκεί που έχει κρυφτεί: σπίτι της, στον νέο της γείτονα που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης όχι μόνο για την ίδια αλλά και για την παρέα της. Μια παρέα που είχε την τύχη να ζήσει σε μια εποχή που δεν ρωτάγαμε με αγωνία «έχεις δουλειά;», αλλά «έχεις γκόμενο;», που η ζωή έμοιαζε με ατέλειωτο πάρτι, υπήρχαν δουλειές, λεφτά, ευκαιρίες και κανείς δεν φανταζόταν τι μας περιμένει.

Από μια πολυκατοικία στα Ιλίσια μέχρι το λιμάνι της Ύδρας και τους πανηγυρισμούς για την νίκη της Ελλάδας στο Euro, η Κατερίνα και θα ερωτευτεί και θα φοβηθεί και θα κάνει πίσω κι οι φίλοι της θα τρέχουν να την βοηθήσουν να μην τα κάνει μαντάρα. Που θα τα κάνει, αλλά εμείς στο μεταξύ θα έχουμε γελάσει, γιατί αν δεν μπορείς να γελάσεις με τον φόβο, δεν μπορείς και να τον νικήσεις.
Και το 2004 ήταν χρονιά νίκης κόντρα σε κάθε προσδοκία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω» - Αυτόπτης μάρτυρας για τον τραγικό θάνατο τουρίστα στη Ρόδο

Ένας Μαροκινός με... έξι ονόματα πίσω από την κλοπή των 81 διαβατηρίων στην Καλλιθέα

Από τον Οκτώβριο περνούσαν παράνομους μετανάστες στον Έβρο οι 5 συνοριοφύλακες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης