Καλλιθέα: Ένας Μαροκινός με... έξι ονόματα πίσω από την κλοπή των 81 διαβατηρίων

Καλλιθέα: Ένας Μαροκινός με... έξι ονόματα πίσω από την κλοπή των 81 διαβατηρίων

Τον 54χρονο πρόδωσαν τα συστήματα GPS που είχαν οι κλεμμένες βαλίτσες - Δύο άλλοι αλλοδαποί είχαν αναλάβει να «σπρώξουν» τα διαβατήρια στα κανάλια του υποκόσμου

diavatiria_new_xr
Ο μυστηριώδης 54χρονος με τα τέσσερα επώνυμα, τα έξι ονόματα και τις δεκάδες φορές που συνελήφθη στη χώρα μας, που παραμένει άγνωστο ακόμη και σε ποιά χώρα έχει γεννηθεί, είναι ο άνθρωπος που πριν 15 ημέρες, άρπαξε τα κουτιά με τα 81 διαβατήρια μέσα απο όχημα μεταφοράς των ΕΛ.ΤΑ, στην Καλλιθέα.

Τον περίεργο Μαροκινό, προδωσαν τα συστήματα GPS, που είχαν οι βαλίτσες με τα διαβατήρια και οι κάμερες που τον έπιασαν να πετάει την πρώτη βαλίτσα, στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Αλκιβιάδου στην Ομόνοια και Αχαρνών και Μακεδονίας στον Άγιο Παντελεήμονα. Φυσικά, απο τη στιγμή που εντοπίστηκαν οι βαλίτσες, βρέθηκαν και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, ενώ όπως προέκυψε, αυτός ήταν ο φυσικός αυτουργός ενώ άλλοι δύο αλλοδαποί απο τη Συρία, ήταν αυτοί που ανέλαβαν να σπρώξουν στα κανάλια του υποκόσμου τα κλεμμένα διαβατήρια. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ. ΑΣ που παρουσιάζει το protothema.gr, το μεγάλο κόλπο στήθηκε όπως αναφερεται, ως εξής: «Κατά το χρονικό διάστημα από την 13:05’ έως την 13:30’ ώρα της 15-05-2023, o ανωτέρω 54χρονος συλληφθείς αφαίρεσε δύο βαλίτσες περιέχουσες συνολικά 81 νομίμως εκδοθέντα και ονομαστικοποιημένα ελληνικά διαβατήρια της Δ/νσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από το εσωτερικό του αυτοκινήτου της εταιρείας ταχυμεταφορών «SPEEDCON SMPS I.K.E.», η οποία ενεργεί υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ COURIER. και το οποίο είχε σταθμεύσει προσωρινά η οδηγός του επί της οδού Σιβιτανίδου 6 στην Καλλιθέα.

Στις βαλίτσες υπήρχαν εγκατεστημένες συσκευές εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (GPS) και η μία εξ αυτών βρέθηκε από αστυνομικούς της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Σουρμελή και Αλκιβιάδου στην Ομόνοια, ενώ η έτερη στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μακεδονίας στον Άγιο Παντελεήμονα, αμφότερες άδειες.

Από την έρευνα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνδυασμό με την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού από τα επίμαχα σημεία αλλά και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι δράστης-φυσικός αυτουργός της κλοπής είναι ο 54χρονος ο οποίος διέθεσε τα αφαιρεθέντα διαβατήρια στους δυο Σύρους συνεργούς του σε καφετέρια επί της οδού Μιχαήλ Βόδα στην Αθήνα». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις επόμενες γραμμές, το περίεργο είναι πως: «Πρωινές ώρες της 28-05-2023 ο 54χρονος εμφανίστηκε αυθορμήτως στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και δήλωσε στους αστυνομικούς πως αυτός τέλεσε την κλοπή των διαβατηρίων. Κατόπιν αυτού μεταφέρθηκε στην έδρα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προκειμένου να εξεταστεί σχετικά.

Κατά τη σωματική του έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1) Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

2) Γυαλιά ηλίου,

3) Πλήθος εγγράφων του,

4) Κλειδιά οικίας με κρεμασμένο χαρακτηριστικό μπρελόκ, τα οποία ασφαλίζουν την πόρτα της οικίας επί της οδού Σπάρτης 72α στην Καλλιθέα,

5) Σκούρα μπλε αθλητικά παπούτσια με το λογότυπο της εταιρείας «NIKE» στο πλάι τους, τα οποία ο ανωτέρω φορούσε κατά την τέλεση της κλοπής.Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετέβηκαν στην ανωτέρω οικία για τη διενέργεια έρευνας, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1)​Ένα (1) ασημί αεροβόλο πιστόλι με μαύρη λαβή,

2)​Πλήθος ρολογιών χειρός, μεταξύ των οποίων κι αυτό που φορούσε κατά την τέλεση της κλοπής ,

3)​Πλήθος γυαλιών ηλίου, μεταξύ των οποίων και το ζευγάρι που φορούσε κατά την τέλεση της κλοπής,

4)​Μία (1) κάμερα μάρκας «CANON»,

5)​Ένα (1) πουκάμισο χρώματος σκούρου μπλε, το οποίο είναι αυτό που φορούσε κατά την τέλεση της κλοπής

6)​Ένα (1) φούτερ το οποίο αναγράφει έμπροσθεν «Elvis Sport» και φέρει πορτοκαλί χαρακτηριστικά, το οποίο είναι αυτό που φορούσε κατά την τέλεση της κλοπής,

7)​Πλήθος καρτών SIM των εταιρειών Q και COSMOTE,

8)​Μία (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα 0.7 γρ. ινδικής κάνναβης,

9)​Το Διαβατήριο και η Ταυτότητα Μαροκινών Αρχών του ανωτέρω κατηγορουμένου.

Απολογούμενος στην αρμόδια Υπηρεσία ο 54χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του.

Από αστυνομικούς της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας πρωινές ώρες της 29/05/2023 διενεργήθηκε έρευνα στο κατάστημα – καφετέρια επί της οδού Μιχαήλ Βόδα στον Άγιο Παντελέημονα, κατά την οποία ουδέν ανευρέθη.

O 54χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν δεκάδες φορές για παρόμοια αδικήματα ενώ έχει εκτίσει και ποινές σε Καταστήματα Κράτησης

Ο Σύρος συνεργος του έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για «Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση» και παράβ. αρθ. 29 παρ. 7 κ 5 Ν. 4251/14 «Διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το Ελληνικό Έδαφος και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων»

Ο δεύτερος Σύρος, έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για «Διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το Ελληνικό Έδαφος και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων»» σε συνδυασμό με το αρ. 42 Π.Κ. «απόπειρα» , παράβ. άρθ. 394, 216 Π.Κ. «πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» .

Ο 54χρονος δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία απογευματινές ώρες της 29-05-2023, οδηγηθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Αθηνών ενώ οι έρευνες της Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δυο συνεργών καθώς και των αφαιρεθέντων διαβατηρίων συνεχίζονται».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τσίπρας αλλάζει εν κινήσει για ν' αποφύγει νέα ήττα - Η «εκτόξευση» Τεμπονέρα, η... συνταγή Παπαδημούλη και οι τεχνοκράτες

Επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν - Παραμένουν οι τουρκικοί λεονταρισμοί για τα F-16

Φωτογραφίες: Ο καφές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με γυναίκες της ΝΔ πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Περιστέρι

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης