Ρόδος: «Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω-γύρω» - Αυτόπτης μάρτυρας για το τραγικό δυστύχημα με τουρίστα

Ρόδος: «Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω-γύρω» - Αυτόπτης μάρτυρας για το τραγικό δυστύχημα με τουρίστα

Πώς προσπάθησε παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής να σώσει τον 26χρονο που κεραυνοβολήθηκε ενώ έκανε paddleboarding

sup-mak
Γα τον τραγικό θάνατο ενός 26χρονου τουρίστα από τη Βρετανία ο οποίος κεραυνοβολήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ έκανε paddleboarding στη Ρόδο μίλησε αυτόπτης μάρτυρας.

«Περίπου 10 λεπτά που ήμουν στον μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή, κεραυνούς γύρω γύρω. Είπα σε ένα φίλο μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός;», είπε αρχικά στο MEGA ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια. Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Σε μία φάση είδα να γίνεται μπλε πια το παιδι. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει. Η κοπέλα φώναζε το όνομά του, ξαφνικά τα μάτια του έκλεισαν», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cszab38dgpf5)


Πρώτος δίπλα στον Σκοτ Άαρον Σέντον, όπως ήταν το όνομα του άτυχου τουρίστα, βρέθηκε ο 47χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βάντερ Μασάδο. «Κολύμπησα για να τον φτάση. Όταν, όμως, πλησίασα τη σανίδα είδα το πρόσωπό του να έχει γίνει μωβ. Άμεσα κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και ξεκίνησα να τον τραβάω προς την ξηρά» είπε ο 47χρονος στη Ροδιακή.

Κλείσιμο
Όπως λέει, μάλιστα, «ανησυχούσα ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα καθώς η βροχή συνεχιζόταν. Ωστόσο δεν σταμάτησα. Λίγο αργότερα έφτασαν οι διασώστες που ξεκίνησαν την προσπάθεια να τον κρατήσουν ζωντανό. Δυστυχώς όπως έμαθα λίγο αργότερα δεν τα κατάφερε» πρόσθεσε ο Μασάδο.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αγάθης. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουομένων ο 26χρονος μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου διεξάγουν έρευνα.

*Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Άστατος ο καιρός σήμερα – Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Survivor All Star: Στον τάκο ο Βασάλος, «μάχη» Τάκη με Ηλία – Δείτε βίντεο

Εξαγριωμένος σύντροφος διαγωνιζόμενης συντρίβει το στέμμα της νικήτριας σε καλλιστεία ΛΟΑΤΚΙ στη Βραζιλία – Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης