To Mυθιστόρημα της Eυρώπης

To Mυθιστόρημα της Eυρώπης

Μια συνοπτική ιστορία του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μυθιστορήματος, με ανάλυση έργων μεγάλων δημιουργών που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος.

κεντρικηβιβ
Ο συγγραφέας Κωστής Καλογρούλης με σπουδές συγκριτικής λογοτεχνίας και ιστορίας στα πανεπιστήμια UCL και Κεντ, κριτικός και μεταφραστής, επιχειρεί με «To Mυθιστόρημα της Eυρώπης» μια σύντομη ιστορία του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μυθιστορήματος η οποία προσεγγίζει σφαιρικά ολόκληρη σχεδόν την ήπειρο, εστιάζοντας σε είκοσι και πλέον χώρες, αντί να περιοριστεί στις τέσσερις-πέντε μεγαλύτερες εξ’ αυτών.

KALOGROULHS_C


Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο με την ανάλυση να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα έργα που συνοψίζουν το όραμα των δημιουργών τους και έχουν αφήσει το σημάδι τους στη σύγχρονη εξέλιξη του πλέον πληθωρικού και ρευστού λογοτεχνικού είδους.

Σημείο εκκίνησης δεν μπορεί παρά να είναι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος και διαμόρφωσε πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά την πορεία της Ευρώπης μέχρι τις μέρες μας. Προϊόν πολλών ετών έρευνας και συγγραφής, η παρούσα μελέτη αποτελεί ιδανική εισαγωγή για όποιον επιθυμεί να εξερευνήσει το αχανές πεδίο του σύγχρονου ευρωπαϊκού μυθιστορήματος.



ISBN 978-960-531-463-7, Σχήμα: 14 x 21 cm, Σελ.: 352, Tιμή (με ΦΠA 6%): 20,00 €

www.diavlosbooks.gr  και www.diavlosbooks.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης