Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Ανασυγκρότηση με νέο διευθυντή και διαχειριστικό έλεγχο

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Ανασυγκρότηση με νέο διευθυντή και διαχειριστικό έλεγχο

Δεκατρείς οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για τη θέση του γενικού διευθυντή

Ελληνικο_Κεντρο_Κινηματογραφου
Σε φάση ανασυγκρότησης και εξυγίανσης εισέρχεται το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) δεδομένου ότι η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή του θεωρείται πλέον θέμα ημερών ενώ προχωρά και η στελέχωση των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου, Πάνος Λουκάκος έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 13 αιτήσεις για τη θέση του γενικού διευθυντή οι οποίες θα εξεταστούν και αφού οι υποψήφιοι περάσουν από προσωπική συνέντευξη το Δ.Σ θα προτείνει εκείνον που θεωρεί ως καταλληλότερο στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στις αρμοδιότητες της οποίας εμπίπτει ο συγκεκριμένος διορισμός.

Παράλληλα, ο κ. Λουκάτος ενημέρωσε πως έχει ανατεθεί σε δικηγορική εταιρία η διερεύνηση του συνόλου των ζητημάτων που αναφέρονται στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αντίγραφα των οποίων έχουν ήδη επιδοθεί και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αποστέλλονται και στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες, συμπλήρωσε ότι όπου απαιτούνται εγκλήσεις, έχει δοθεί εντολή για την υποβολή τους ενώ αποκάλυψε πως το ΔΣ του ΕΚΚ έχει ζητήσει με απόφασή του από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την διενέργεια εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο 2016-2019.

Αναφερόμενος δε σε αντιδράσεις που έχουν προκύψει ο Πάνος Λουκάτος υπογράμμισε με νόημα: «Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν αντιδράσεις σε όσα κατεστημένα συμφέροντα ενδεχομένως θίγονται από την πορεία ανασυγκρότησης και εξυγίανσης του ΕΚΚ. Οι αντιδράσεις αυτές παίρνουν συνήθως την μορφή ανακύκλωσης ψευδών και ανυπόστατων "πληροφοριών" που αναρτώνται στο διαδίκτυο. Είναι σαφές ότι το ΕΚΚ δεν θα ανοίξει διάλογο με συκοφάντες και η απάντηση σε συκοφαντίες μόνο σε νομικό επίπεδο θα δοθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης