Κύπρος: Παρασημοφορήθηκε η Νάνα Μούσχουρη

MOYSXOYRH

Από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Νάνα Μούσχουρη, σε ειδική τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η τιμητική αυτή παρασημοφόρηση εκφράζει και αντανακλά τον σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, σε εσάς κα Μούσχουρη για την προσφορά σας στην Κύπρο, αλλά και ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες και σπουδαιότερες πρέσβειρες του Ελληνισμού ανά τα παγκόσμιο», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής του παράσημου της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το παράσημο», ανέφερε, «αποτελεί δείγμα εκτίμησης της προσφοράς σας στην πατρίδα και της πολύχρονης σημαντικής συνεισφοράς σας στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και αναγνώριση των εμβληματικών ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, που για δεκαετίες τώρα αναλαμβάνετε ιδιαίτερα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στα 60 χρόνια της αδιάκοπης επαγγελματικής σας παρουσίας, προικισμένη με ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ταλέντο αλλά και ως κλασικής εκπαίδευσης καλλιτέχνης», είπε, «αξιωθήκατε μία αξιομνημόνευτη καριέρα στις υψηλές βαθμίδες της διεθνούς μουσικής σκηνής, συνδέοντας στενά το όνομα σας πρώτα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού και έπειτα του διεθνούς τραγουδιού».

Όπως είπε, «φέροντας ως τίτλο τιμής την ελληνική σας καταγωγή και έχοντας πάντοτε στη σπουδαία αυτή πορεία σημείο αναφοράς την πατρίδα σας, εστιάσατε με αφοσίωση από τις διάφορες θέσεις τις οποίες την υπηρετήσατε στην προώθηση των συμφερόντων και του πολιτισμού της».

«Θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στις προσπάθειες που καταβάλατε από τη θέση της Ευρωβουλευτού για την προβολή του κυπριακού ζητήματος, στον αγώνα και προσπάθειες για εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tainies_dan

Πολλές, ως συνήθως, οι νέες αφίξεις.  Αναμεσά τους  δύο  τρισχαριτωμένα  κινούμενα   σχέδια καθώς και κινεζική πρωτοπορία από   29χρονο  σκηνοθέτη που έθεσε τέλος στη ζωή του μετά  την ολοκλήρωση  της μοναδικής του  μεγάλου μήκους  ταινίας!

cannes_presentation

Το 72ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου – Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα μετέχουν Αλμοδόβαρ, Ντεπλεσέν, Λόουτς και οι αδελφοί Νταρντέν – Δεν είναι έτοιμη η ταινία του Ταραντίνο