Μενδώνη: «Είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού»

Μενδώνη: «Είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού»

«Τα στοιχεία ακόμα δεν επαρκούν για το ποιος είναι θαμμένος στην Αμφίπολη» το σαφές μήνυμα της γ.γ. Πολιτισμού

Όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη είναι πράγματα πρωτόγνωρα κια αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή, τόνισε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στα Παραπολιτικά 90,1. 

Συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη υπογράμμισε πως «είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού, από την στιγμή που ούτε η ανασκαφή έχει ολοκληρωθεί, ούτε ο Τάφος έχει αποκαλύψει τα μυστικά του». 

«Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Μνημείου έχουμε ως δεδομένο ότι είναι ένα πολύ ιδιόρρυθμο μνημείο καθώς δεν υπάρχει κάτι παράλληλο. Τα όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι είναι πράγματα πρωτόγνωρα. Είναι εντελώς λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του όποιου νεκρού. Τα στοιχεία δεν επαρκούν για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και άποψη» επεσήμανε, ενώ αποκάλυψε στοιχεία και λεπτομέρειες για τον τέταρτο θάλαμο: «Πρόκειται για μια πόρτα που φαίνεται πως είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πύλες που βρέθηκαν και δείχνει ότι είναι ένα επίπεδο προς τα κάτω. Μόνο αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής και καλύτερη εικόνα θα υπάρχει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο θάλαμο».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

loulis

Είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού;;; Ποιου νεκρού ρε παιδιά, μπορεί να είναι ζωντανός ο άνθρωπος, αμέσως να τον πεθάνουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης