Πέθανε ο μάγος της κονσόλας Παναγιώτης Πετρονικολός

Πέθανε ο μάγος της κονσόλας Παναγιώτης Πετρονικολός

Βαθιά θλίψη στην οικογένεια του ελληνικού τραγουδιού για τον σπουδαίο ηχολήπτη που βρισκόταν πίσω κορυφαίες μουσικές στιγμές

Πέθανε ο μάγος της κονσόλας Παναγιώτης Πετρονικολός
Βαριά και σκοτεινή ήταν η χθεσινή μέρα για το ελληνικό τραγούδι. Εκτός από τον Μανώλη Λιδάκη, έφυγε από τη ζωή, το βράδυ, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ένα θρυλικό πρόσωπο του εγχώριου μουσικού στερεώματος, ο σπουδαίος ηχολήπτης Παναγιώτης Πετρονικολός, ο μάγος της κονσόλας, όπως συνήθισαν να τον αποκαλούν, δικαίως, οι γνωρίζοντες.

Δεν υπήρχε μεγάλο όνομα της ελληνικής δισκογραφίας που να μην είχε συνεργαστεί μαζί του τα τελευταία 40 χρόνια. Η υπογραφή του βρισκόταν στα οπισθόφυλλα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεγάλων δίσκων του ποιοτικού ρεπερτορίου. Η ποιότητα του ήχου του ήταν μοναδική και αποτελούσε εγγύηση για το άρτιο μουσικό αποτέλεσμα.
Πέθανε ο μάγος της κονσόλας Παναγιώτης Πετρονικολός

Η εικόνα του Παναγιώτη Πετρονικολού πίσω από την κονσόλα του στούντιο Sierra, του οποίου υπήρξε βασικός ηχολήπτης, αλλά και στις κατά καιρούς συναυλίες των πιο δημοφιλών τραγουδιστών ανά την Ελλάδα, ήταν ιδιαίτερα οικεία σε όσους παρακολουθούσαν από κοντά τα μουσικά δρώμενα. Υπήρξε ένας από τους αφανείς μεν, σημαντικότατους δε πρωταγωνιστές πολλών από τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές αυτού του τόπου.

Γι’ αυτό και η θλιβερή είδηση του θανάτου του σκόρπισε βαθιά θλίψη στην οικογένεια του ελληνικού τραγουδιού που έβλεπε στο πρόσωπό του τον συνεργάτη, τον αδελφό, τον πατέρα, τον άνθρωπο στον οποίον μπορούσαν να εμπιστευτούν με κλειστά μάτια την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

«Στενός συνεργάτης, φίλος αγαπημένος, ξενυχτήσαμε μαζί στο studio, ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια πολλά. Πάνω από 30…Ήταν από τους πιο ξεχωριστούς συνεργάτες και πρωτοπόρος στη δουλειά του. Στο καλό, Παναγιωτάκη μου! Ήσουν σπουδαίος σε όλα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Μετράμε πια τις απώλειες όχι με τις μέρες αλλά με τις ώρες. Έφυγε πριν λίγο ο Παναγιώτης Πετρονικολός. Αυτό το σπάνιο...

Posted by Γιώργος Νταλάρας on Wednesday, February 26, 2025
Κλείσιμο
Συντετριμμένη από την απώλειά του και η Τάνια Τσανακλίδου με την οποία ο σπουδαίος μηχανικός ήχου συνεργάστηκε στενά για πάρα πολλά χρόνια: «Ο αγαπημένος μου Παναγιώτης Πετρονικολός, φίλος και συνεργάτης για πάνω από τριάντα χρόνια, σήμερα έχασε την μάχη για την ζωή του και μας άφησε. Βαθιά λύπη».

Ο αγαπημένος μου Παναγιώτης Πετρονικολός,φίλος και συνεργάτης για πάνω από τριάντα χρόνια,σήμερα έχασε την μάχη για την ζωή του και μας άφησε. Βαθιά λύπη.

Posted by Tania Tsanaklidou on Wednesday, February 26, 2025
Για τον Γιάννη Κότσιρα, πάλι, ο Παναγιώτης Πετρονικολός ήταν ο άνθρωπος που τον στήριξε στο ξεκίνημα της καριέρας του: «: «Δεν έχουν τελειωμό οι πόνοι σήμερα. Ο Παναγιώτης Πετρονικολός, αυτός ο ακούραστος εργάτης της μουσικής έφυγε. Ο Παναγιώτης ήταν ο πρώτος ηχολήπτης που μου έδωσε θάρρος όταν ξεκινούσα. Στις πρώτες ηχογραφήσεις στον Αθώο Ένοχο, στο Μόνο ένα φιλί, στον Φύλακα άγγελο…Με το χαμόγελο και την ατέλειωτη υπομονή του. Στις τρέλες μου και στους πειραματισμούς. Θα μου λείψεις φιλαράκι.»

Δεν έχουν τελειωμό οι πόνοι σήμερα. Ο Παναγιώτης Πετρονικολός, αυτός ο ακούραστος εργάτης της μουσικής έφυγε. Ο...

Posted by Γιάννης Κότσιρας - Yiannis Kotsiras on Wednesday, February 26, 2025
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης