Ηρώδειο: Μότσαρτ από την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας

Ηρώδειο: Μότσαρτ από την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας

Η διάσημη ορχήστρα θα κάνει και μια αφιέρωση - έκπληξη στον Μίκη Θεοδωράκη

Tatiana_Papageorgiou
Μια από τις σημαντικότερες Ορχήστρες παγκοσμίως, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας θα συμπράξει με την σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της συναυλίας με τίτλο «Η Μουσική που αγγίζει το Τραγικό και το Θείο». Συνολικά 200 άτομα επί σκηνής θα ερμηνεύσουν το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ και το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, σε Ρε Ελάσσονα του Μότσαρτ.

REQUIEM MOZART - ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ - ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 24/9/2023

«Είμαι συγκινημένος που θα διευθύνω στο Ηρώδειο, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του κόσμου» δήλωσε ο αρχιμουσικός και διευθυντής της Όπερας της Βαρσοβίας Patrick Fournillier, ο οποίος διαθέτει με συνεργασίες από τον Placido Domingo ως την Marta Argerich και τον Daniel Barenboim, μαθητής και συνεργάτης του Herbert Von Karajan και νικητής κορυφαίων παγκόσμιων διαγωνισμών, ένας μουσικός που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και ήρθε από την Βαρσοβία στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να κάνει πρόβες με τις ελληνικές χορωδίες και τους Έλληνες σολίστ, και πρόσθεσε: «Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη υπήρξε η εξαιρετική η συνεργασία μου με τις ελληνικές χορωδίες και τους σολίστ. Η Τατιάνα Παπαγεωργίου είναι εξαιρετική πιανίστα με ποιότητα ήχου, εκφραστική και ερμηνευτική δύναμη, είναι ένας πολύ ωραίος άνθρωπος χαίρομαι να δουλεύω μαζί της».

Κλείσιμο
Ένα από τα πιο διάσημα αγαπητά έργα στο κοινό το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του «τραγικού» και του «θείου» της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό, η οποία αναμετράται επάξια με κορυφαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο από νεαρή ηλικία.

Αφιέρωση στον Μίκη Θεοδωράκη

Σε ένα ευαίσθητο ενσταντανέ – έκπληξη, μάλιστα, η κορυφαία ορχήστρα θα τιμήσει τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος βραβεύθηκε για το μουσικό του έργο το 2018 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του Mozart.
Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει τότε για τον Μότσαρτ: «Μια από τις πλέον μαύρες στιγμές ντροπής για την ανθρώπινη κοινωνία ήταν όταν το καρότσι σκουπιδιών της Βιέννης χτυπούσε την πόρτα του νεκρού Μότσαρτ για να πάρει το άψυχο σώμα του και να το ρίξει στον λάκκο με τους ανώνυμους και άκληρους πολίτες μιας απάνθρωπης ζωής… Η περίπτωση του τέλους του Μότσαρτ έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανατρεπτικής πλευράς του χαρακτήρα μου… ο Μότσαρτ που θέλησε να ζήσει ανεξάρτητος μακριά από τις αυλές ευγενών που συντηρούσαν τους καλλιτέχνες και τιμωρήθηκε παραδειγματικά σε θάνατο από την πείνα και τις αρρώστιες».

Κατά την διάρκεια της βραδιάς η Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας θα συμπράξει με τους Έλληνες σολίστ Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Νεφέλη Κωτσέλη (μεσόφωνος), Γιάννη Καλύβα (τενόρος), Πέτρο Μαγουλά (βαθύφωνος) ενώ θα συμμετάσχουν η Xορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστής

Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης