Allah-Las: Η δημοφιλής μπάντα από την Καλιφόρνια έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία

Allah-Las: Η δημοφιλής μπάντα από την Καλιφόρνια έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία

Πότε και πού θα εμφανιστούν

Alah_Las
Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, οι Allah-Las, επιστρέφουν στην Αθήνα, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ζωντανή τους εμφάνιση, προκειμένου να δώσουν μια συναυλία, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, τα οποία έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό τύπο, οι Allah-Las κατέχουν μια σημαντική θέση στην καρδιά του ελληνικού κοινού. Και όχι αδίκως καθώς σε κάθε συναυλία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ντύνει το μουσικό set του με μια μοναδική αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των surfers, των beatniks και της ψυχεδελικής ανεμελιάς. Ο ήχος τους «σερφάρει» ανάμεσα σε ψυχεδελικό και lo-fi ροκ, ενώ οι επιρροές από Kinks, Yardbirs και ενίοτε Buffalo Springfield είναι εμφανείς στο σύνολο της δισκογραφίας τους.

Με καταγωγή από τη δυτική ακτή του Λος Άντζελες οι Allah-Las κατάφεραν να αποτυπώσουν το στοιχείο της ανεμελιάς που χαρακτηρίζει τη ζωή σε μια ηλιόλουστη πόλη σαν την Καλιφόρνια, κρατώντας τη vintage pop αισθητική και τις αιθέριες αρμονίες, αλλά και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Ο τελευταίος δίσκος τους με τίτλο «LAHS» αποτελεί ένα σάουντρακ των εμπειριών του συγκροτήματος. Η ωρίμανση τους, τόσο στη σύνθεση όσο και στη παραγωγή, είναι εμφανής, όπως και ο πειραματισμός τους με στοιχεία ντίσκο, σόουλ και λάτιν.

Κλείσιμο
Έχοντας ηχογραφήσει πλάι σε παραγωγούς όπως ο Nick Waterhouse και με εμφανίσεις σε σπουδαία παγκόσμια φεστιβάλ όπως το Coachella και το Desert Daze, οι Allah-Las θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, για μια συναυλία την οποία θα θυμόμαστε για καιρό.

Τη συναυλία των Allah-Las στην Αθήνα θα ανοίξουν οι Underground Youth, η τετράδα από το Μάντσεστερ που έχει βάση το Βερολίνο με την υπνωτιστική ψυχεδέλεια και την απαράμιλλη ενέργεια πάνω στη σκηνή και ο Antonin, ο Γάλλος μουσικός – νομάς με το μουσικό ύφος που παραπέμπει σε έναν αυθάδη συνδυασμό του Nino Ferrer με τον Nino Rota, ή ακόμη κι ένα παιχνιδιάρικο πάντρεμα των Air με τον Georges Moustaki.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καμμένος θυμήθηκε το 2015: Τι είπε για το δημοψήφισμα και τη 17ωρη διαπραγμάτευση του Τσίπρα - Δείτε βίντεο

Survivor All Star: Η Στέλλα είπε «αντίο» πριν τα ημιτελικά και ο Σάκης... έκλεισε θέση στο Γαλάτσι - Δείτε βίντεο

«Καμίνι» η χώρα και τις επομενες μέρες - Πού θα βρέξει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης