Σύγχρονο Θέατρο: Πρεμιέρα για τον «Χρυσό Δράκο» με την Γιούλικα Σκαφιδά και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Σύγχρονο Θέατρο: Πρεμιέρα για τον «Χρυσό Δράκο» με την Γιούλικα Σκαφιδά και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Ένα βαθιά πολιτικό έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βία, τη μετανάστευση και το trafficking

O_Xrysos_Drakos_-_parastasi
Πέντε πρόσωπα μεταμορφώνονται επί σκηνής σε δεκαεπτά διαφορετικούς ανθρώπους μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας. Πέντε Ασιάτες μάγειρες, στην κουζίνα ενός ταϊλανδο-κινεζο-βιετναμέζικου εστιατορίου, Ο αφηγούνται τις ιστορίες των ενοίκων πάνω και δίπλα από αυτό το οίκημα, καθώς και το τι συμβαίνει μέσα στην κουζίνα. Πέντε ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα αυτών των σύντομων, σχεδόν «κινηματογραφικών» σκηνών, με όσο το δυνατό λιγότερα μέσα, με μοναδικά οχήματα τα σώματα και τις φωνές τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην παράσταση «Ο Χρυσός Δράκος» που ανεβαίνει στις 20 Απριλίου, στο Σύγχρονο Θέατρο. Πρόκειται για έξυπνο, γεμάτο χιούμορ και ευαισθησία κείμενο στο οποίο ο Ρόλαντ Σιμελπφένιχ κατορθώνει να αποτυπώσει το σύγχρονο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, σχολιάζοντας όλες της πληγές του δυτικού κόσμου και παρουσιάζοντας την εικόνα μιας φθαρμένης Ευρώπης που λίγο- λίγο φτάνει στη δύση της.

«Ο Χρυσός Δράκος» είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο που καταπιάνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βία, τη μετανάστευση, το trafficking και την ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση. Το παζλ της υπόθεσης συντίθεται μέσα από έναν καταιγιστικό ρυθμό, παραγγελίες εξωτικών φαγητών και καυστικό χιούμορ.

Στο κέντρο της ιστορίας, ένας παράνομος νεαρός Κινέζος που υποφέρει από πονόδοντο και η χαμένη μικρή αδελφή του που, χωρίς να το γνωρίζει, ζει μερικά πατώματα μακριά του.

Κλείσιμο
Τι συμβαίνει κι έχουμε πάψει πια να ακούμε ο ένας τον άλλο; Γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις καταρρέουν; Γιατί είμαστε τόσο απομονωμένοι;

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Ματζιάρης ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Στρατής Χατζησταματίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή: 19.00

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Περιμένει το βραχιολάκι, για να βγει από τη φυλακή - «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου»;

Πύργος: Νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικης - Δύο συλλήψεις για «ροζ» ραντεβού

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον 62χρονο να τσακώνεται με δημοτικούς αστυνομικούς λίγο πριν χτυπήσει τον έναν με το ΙΧ του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης