Lisa Loring: Πέθανε η ηθοποιός που υποδύθηκε πρώτη την Wednesday Addams

Lisa Loring: Πέθανε η ηθοποιός που υποδύθηκε πρώτη την Wednesday Addams

Η ηθοποιός ήταν 64 ετών και έφυγε από τη ζωή μετά από ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο

Lisa_Loring_Exof
Η Lisa Loring, η οποία υποδυόταν τον ρόλο της Wednesday στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά The Addams Family, πέθανε από εγκεφαλικό σε ηλικία 64 ετών. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μετά από «ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο», σύμφωνα με το Deadline.com την Κυριακή.

Η καλή της φίλη Laure Jacobson έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της με μια ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας ότι η Loring πέθανε το Σάββατο, αφού της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη.

«Με μεγάλη θλίψη αναφέρω τον θάνατο της φίλης μας, Lisa Loring. Πριν από 4 ημέρες υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε από το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ζούσε σε μηχανική υποστήριξη για 3 ημέρες. Χθες, η οικογένειά της πήρε τη δύσκολη απόφαση να την αφαιρέσει από τα μηχανήματα και πέθανε χθες το βράδυ», έγραψε η Jacobson.

Ο εμβληματικός χαρακτήρας της Loring, η Wednesday Addams, έχει επανέλθει πρόσφατα στο προσκήνιο χάρη στην επιτυχημένη σειρά του Netflix Wednesday με την Τζένα Ορτέγκα στον ρόλο της κόρης των Morticia και Gomez Addams.

Ο ρόλος που τη σημάδεψε
H Loring έπαιξε την Wednesday σε ηλικία μόλις έξι ετών. Η σειρά προβλήθηκε για δύο σεζόν από το 1964 έως το 1966 με συνολικά 64 επεισόδια.

The Wednesday Dance

Κλείσιμο
Η φίλη της Jacobson έγραψε ακόμα στην ανάρτησή της: «Είναι ο ορισμός της ποπ κουλτούρας και θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα ως Wednesday Addams. Όμορφη, ευγενική, στοργική μητέρα, η κληρονομιά της Lisa στον κόσμο της ψυχαγωγίας είναι τεράστια. Και η κληρονομιά για την οικογένεια και τους φίλους της - ένας πλούτος χιούμορ, στοργής και αγάπης θα παίζει για καιρό στις αναμνήσεις μας. RIP, Lisa. Γαμώτο, κορίτσι μου... ήσουν πολύ διασκεδαστική».

Ο ρόλος της Wendesday
Ο χαρακτήρας της ήταν γλυκός αλλά μελαγχολικός. Της άρεσε να συλλέγει ανατριχιαστικά κατοικίδια, όπως μια σαύρα με το όνομα Lucifer, μια αράχνη μαύρη χήρα με το όνομα Homer καθώς και μια ακέφαλη κούκλα.



addams-1
Πέθανε σε ηλικία 64 ετών η ηθοποιός Lisa Loring, η οποία έπαιζε τη νεαρή Wednesday Addams στην Addams Family, (1964)
Η Loring επανέλαβε το ρόλο της ως Wednesday στην τηλεοπτική ταινία Halloween with the New Addams Family το 1977.

Ο ρόλος της ερμηνεύτηκε αργότερα και από την 42χρονη Christina Ricci, η οποία πρωταγωνίστησε ως Wednesday στην επιτυχημένη ταινία του 1991 The Addams Family και στη συνέχειά της, Addams Family Values.

Τέσσερις γάμοι, τέσσερα διαζύγια, δύο κόρες και δύο εγγόνια
Η Loring ήταν παντρεμένη τέσσερις φορές και αφήνει πίσω της τις δύο κόρες της, Marianne και Vanessa, καθώς και τα εγγόνια της, Emiliana και Charles.

Η κόρη της Vanessa Foumberg επιβεβαίωσε τον θάνατο της μητέρας της στο Variety, λέγοντας: «Έφυγε ειρηνικά με τις δύο κόρες της να της κρατούν τα χέρια».

Η Loring παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο - τον παιδικό της έρωτα Farrell Foumberg - σε ηλικία μόλις 15 ετών, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, και απέκτησε το πρώτο της παιδί τον επόμενο χρόνο.



Ο γάμος τους έληξε το 1974. Αργότερα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Doug Stevenson το 1981 και μετά από δύο χρόνια το ζευγάρι χώρισε.

Ο τρίτος σύζυγός της ήταν ο ηθοποιός Jerry Butler, τον οποίο παντρεύτηκε το 1987 και χώρισε 1992. Παντρεύτηκε τον τελευταίο σύζυγό της Graham Rich το 2003 και χώρισε μαζί του το 2014.

Η Loring γεννήθηκε ως Lisa Ann DeCinces στα Νησιά Μάρσαλ και έζησε στη Χαβάη πριν έρθει καταλήξει στο Λος Άντζελες με τη μητέρα της μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Από τα 3 στο μόντελινγκ, από τα 6 στην υποκριτική
Ξεκίνησε να κάνει μόντελινγκ σε ηλικία 3 ετών και συμμετείχε για πρώτη φορά στην υποκριτική σε ένα επεισόδιο του Dr. Kildare το 1964, πριν αποκτήσει φήμη ως Wednesday.



Συχνά μιλούσε για την εποχή που δούλευε στην Οικογένεια Άνταμς και για το πόσο δεμένοι ήταν οι ηθοποιοί μεταξύ τους.

«Ήταν σαν μια πραγματική οικογένεια - δεν θα μπορούσατε να διαλέξετε καλύτερο καστ», είχε πει σε μια συνέντευξή της το 2017. «Η Carolyn Jones, ο John Astin - ο Gomez και η Morticia - ήταν σαν γονείς για μένα. Ήταν υπέροχοι».



Με τον θάνατο της Loring, ο Άστιν είναι πλέον το τελευταίο επιζών μέλος του αρχικού καστ της Οικογένειας Άνταμς.

Μετά το τέλος του The Addams Family, η Loring συνέχισε να εμφανίζεται στην κωμική σειρά της Phyllis Diller The Pruitts of Southampton.

Είχε επίσης ρόλους στα: The Girl From U.N.C.L.E., Fantasy Island και Barnaby Jones. Από το 1980 ως το 1983 συμμετείχε στην καθημερινή σαπουνόπερα As the World Turns ως Cricket Montgomery.

Η τελευταία της δουλειά στην υποκριτική ήταν το 2015 με την ταινία Doctor Spine.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Τσιτσιπάς «κατέκτησε» μία από τις πιο σημαντικές ήττες της ζωής του

«Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει»: Ο Τζόνσον αφηγείται πώς τον απείλησε ο Πούτιν

Θεοδωρικάκος: «Αθλιότητα το δημοσίευμα για την οικογένεια μου, θα προσφύγω δικαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης