Γλυπτά του Παρθενώνα - Υποστήριξη από Βρετανό δημοσιογράφο: Δεν είναι δικά μας, αποτελούν μέρος της ελληνικής κληρονομιάς
«Ο Όσμπορν μου είπε τον Ιούνιο ότι έπρεπε να γίνει''μια συμφωνία όπου μπορούμε να πούμε και τις δύο ιστορίες στην Αθήνα και στο Λονδίνο''» γράφει ο δημοσιογράφος
Μια ακόμα έκφραση στήριξης της χώρας μας έρχεται αυτή τη φορά δια στόματος του Άντριου Μαρ. Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, ξεκινά το άρθρο του στο περιοδικό «The New Statesman» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με τη φράση «Δώστε τα τους πίσω. Για όνομα του Θεού, απλώς δώστε τα τους πίσω».
Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι τον Ιούνιο μίλησε με τον Τζορτζ Όσμπορν, και το ρώτησε για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται σε μια γκρίζα αίθουσα στο Βρετανικό Μουσείο.
Τονίζει πως είναι αλήθεια ότι η παρουσία τους στο Λονδίνο άλλαξε τη βρετανική κουλτούρα, αναζωπυρώνοντας μια τρέλα για τον Ελληνισμό και επηρεάζοντας τους καλλιτέχνες στη σύγχρονη εποχή. Χαρακτηριστικά λέει: «Θα πρέπει κανείς να τα δει για να καταλάβει πως χωρίς αυτά …δεν θα υπήρχε ο Henry Moore».
Κλείνοντας με τρόπο οξυδερκή και αποστομωτικό γράφει: «Το θέμα είναι ότι δεν είναι δικά μας, αποτελούν κεντρικό μέρος της ελληνικής κληρονομιάς. Ο Όσμπορν το ξέρει αυτό. Τον Ιούνιο μου είπε ότι έπρεπε να γίνει ''μια συμφωνία όπου μπορούμε να πούμε και τις δύο ιστορίες στην Αθήνα και στο Λονδίνο''. Όταν ρώτησα αν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ελλάδα, έστω για λίγο, απάντησε ότι ''η διευθέτηση αυτού του είδους'' μπορεί να είναι η πλέον κατάλληλη».
«Η συζήτηση για τον επαναπατρισμό τους έχει ενταθεί έκτοτε. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι όταν τα Μάρμαρα πάνε σπίτι τους στην Ελλάδα, θα επιστρέφουν τακτικά ξανά μέσω του Χίθροου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μουσεία μας θα αδειάσουν από οτιδήποτε δεν είναι φτιαγμένο στο Σροπσάιρ ή στο Έσεξ. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο Παρθενώνας είναι για την Ελλάδα ό,τι το Στόουνχεντζ για την Αγγλία. Aν το Στόουνχεντζ μεταφερόταν στο Τέξας, θα νιώθαμε το ίδιο. Η αποστολή τους στο σπίτι τους, με ανοιχτή καρδιά και χωρίς όρους, θα διόρθωνε ένα παλιό λάθος και θα συνέβαλε σημαντικά στην κλονισμένη φήμη της Βρετανίας ως αξιόπιστου Ευρωπαίου εταίρου. Το μουσείο, με λίγα λόγια, πρέπει να τελειώνει με αυτό το θέμα. Δώστε τα τους πίσω».
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.