Σοφία Φιλιππίδου: Πρωταγωνιστεί στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που θα ανέβουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Σοφία Φιλιππίδου: Πρωταγωνιστεί στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που θα ανέβουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη

Ekklisiazouses_-_Filippidis

Τι σημαίνει δημοκρατία; Γιατί η εξουσία διαφθείρει; Είναι δυνατόν να κυβερνηθεί ένας τόπος με δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους; Τα διαχρονικά αυτά ζητήματα θίγει η κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» η οποία θα παρουσιαστεί, μέσα από μια διαφορετική μουσική προσέγγιση, σε μορφή λαϊκής οπερέτας, στις 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει τη μετάφραση του έργου, το λιμπρέτο και τη μουσική, η έμπειρη Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί ενώ πρωταγωνιστεί η Σοφία Φιλιππίδου.

Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με αρχηγό την Πραξαγόρα μεταμφιέζονται σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Το επαναστατικό σχέδιο της Πραξαγόρας μοιάζει στη θεωρία ιδανικό, στην πράξη όμως θα αποδειχτεί ουτοπικό…

Οι «Εκκλησιάζουσες» είναι μια κωμωδία εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη. Στην παράσταση, μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, επιχειρείται να αναδειχθεί τόσο η πολιτική όσο και η βαθιά ποιητική πλευρά του έργου: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν.

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι Χριστόφορος Σταμπόγλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπουγιώτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Στιβανάκης, Ελευθερία Παγκάλου, Πίνα Κούλογλου, Ματίλντα Τούμπουρου, Ελένη Νιωτάκη, Αριάδνη Δάρρα, και Γιολάντα Σοφούλη ενώ μουσικοί παίζουν οι Δημήτρης Ανδρεάδης, Βάιος Πράπας, Γιώργος Ταμιωλάκης, Νίκος Κατσίκης, Λάμπρος Παπανικολάου

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, αποκλειστικά ΕΔΩ .

Ειδήσεις σήμερα:

Ενέργεια: Πλαφόν στο φυσικό αέριο προτείνει η Κομισιόν – Με κλείσιμο της στρόφιγγας απειλεί ο Πούτιν

Ατύχημα στο Allou Fun Park: «Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση

Ζωνιανά: Απλωμένα στο υπόγειο σπιτιού βρήκαν τα δενδρύλλια κάνναβης οι αστυνομικοί


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης