Το Rockwave Festival επιστρέφει τον Ιούλιο με συναυλίες στο Κέντρο της Αθήνας και στη Μαλακάσα

Το Rockwave Festival επιστρέφει τον Ιούλιο με συναυλίες στο Κέντρο της Αθήνας και στη Μαλακάσα

Οι Placebo θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ποια άλλα ξένα συγκροτήματα θα παίξουν

Rockwave-Festival_Malakasa
Με τη λιτότητα που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενθουσιασμό, αυθεντικότητα και αλλαγές – έκπληξη επιστρέφει Rockwave Festival το φετινό καλοκαίρι. Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, αναγκαστικής καραντίνας και ανασυγκρότησης ο μακροβιότερος συναυλιακός θεσμός της χώρας ανάβει και πάλι τη μηχανή του με στόχο να χαρίσει αξέχαστες μουσικές στιγμές στο κοινό που τόσο τις έχει ανάγκη μετά από μια διετία σκληρών περιορισμών. Αυτή τη φορά μάλιστα οι φίλοι του Rockwave θα κινηθούν προς δύο διαφορετικούς προορισμούς: Ο πρώτος είναι το γνωστό Terra Vibe της Μαλακάσας, επίσημο σπίτι της διοργάνωσης, και ο δεύτερος η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όπου θα φιλοξενηθούν οι Rockwave Nights. Και το κοινό της Θεσσαλονίκης όμως δεν θα μείνει παραπονεμένο.

Placebo1


Το μεγάλο όνομα του φετινού Rockwave είναι οι Placebo οι οποίοι θα παίξουν στις 21 Ιουλίου στην Τεχνόπολη ενώ μία νωρίτερα, στις 20 Ιουλίου θα κάνουν ένα δυναμικό live στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης. Η διάσημη alternative ροκ βρετανική μπάντα, που έχει πουλήσει περισσότερα από 13 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες – σύμβολα, μεταξύ των οποίων και ο David Bowie, επιστρέφουν στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους όλες τις μεγάλες επιτυχίες της σχεδόν 25χρονης καριέρας τους αλλά και τα κομμάτια του νέου τους άλμπουμ με τίτλο «Never Let Me Go» που είναι εμπνευσμένα από την σημερινή, δύσκολη πραγματικότητα. «Όλα έχουν να κάνουν με τον πόνο του κόσμου, αυτή τη σιωπηλή κραυγή που βρίσκεται παντού.... Κάθε ακροατής ανακαλύπτει τη δική του προσωπική ιστορία στα τραγούδια μας» έχει δηλώσει ο Brian Molko
Placebo - Beautiful James
Κλείσιμο


Επιπλέον, οι Rockwave νύχτες στην καρδιά της Αθήνας θα φιλοξενήσουν, στις 20 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη και τη συναυλία των Les Negresses Vertes, οι οποίοι επίσης θα έχουν παίξει μια βραδιά νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Η ανατρεπτική μπάντα από τις εργατικές συνοικίες του Παρισιού με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, που ξεσηκώνει το κοινό εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια με το αλά γαλλικά alternative punk rock τους, έρχεται τα ταρακουνήσει το ελληνικό κοινό με τα δυναμικά κομμάτια της, το χιούμορ της και την αντισυμβατικότητά της
Les Négresses Vertes - Zobi La Mouche (Official Music Video)


Στη Μαλακάσα

Η φετινή διοργάνωση θα κορυφωθεί στις 22 Ιουλίου, στον φυσικό της χώρο, το τεράστιο Terra Vibe στη Μαλακάσα. Εκεί θα εμφανιστούν οι Social Distortion, οι νονοί του punk από το Orange County της California που εδώ και 40 χρόνια έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο, ένα είδος hard rockabilly/punk που πλαισιώνεται με τους βιωματικούς στίχους του Mike Ness. Είναι το συγκρότημα του οποίου τα τραγούδια έχει ζηλέψει ακόμη και ο Bruce Springsteen, η μπάντα που ενέπνευσε τη νέα γενιά μουσικών μεταξύ των οποίων και οι Green Day και οι Pearl Jam. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως πολλοί τους χαρακτηρίζουν ως τους Rolling Stones του hardcore/punk!
Rockwave_Social_Distortion
Οι Social Distortion
Το ίδιο βράδυ θα παίξουν στη σκηνή του Rockwave Festival και οι Βέλγοι εκπρόσωποι του post-metal Amerna. Εκρηκτικοί, σκοτεινοί και με έντονη μουσική θεατρικότητα έχουν τον τρόπο να δημιουργούν στο κοινό τους ακραία συναισθήματα με τα τραγούδια τους και να το οδηγούν, σταδιακά, στην πολυπόθητη Κάθαρση!

Rockwave_22_Amerna
Οι Amerna
«Έχουμε μια ιστορία να αφηγηθούμε και είναι πάντα η ίδια. Πάντα γράφω για τον πόνο της ζωής. Πάντα χρησιμοποιώ τις προσωπικές εμπειρίες ως αναφορά για να μιλήσω όσο πιο αληθινά και ειλικρινά μπορώ, από καρδιάς. Προσπαθώ να λυγίσω το σκοτάδι στο φως.... Από την αρχή, η πρόθεσή μας με τα Mass άλμπουμ ήταν να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για αναστοχασμό, μια βάση για ενδοσκόπηση. Εκείνη τη στιγμή που γονατίζεις και κάνεις ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις» εξηγούν οι ίδιοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Μέχρι το 2023 θα γνωρίζουμε πόσο φυσικό αέριο διαθέτουμε, επιταχύνονται σε έξι περιοχές οι έρευνες

«Φρένο» Οικονόμου στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης