«Νύχτα Μαγικιά»: Φρέσκες ερμηνείες σε αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

«Νύχτα Μαγικιά»: Φρέσκες ερμηνείες σε αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Στον πρώτο δίσκο της FM Records μετά τον θάνατο του  κορυφαίου συνθέτη η νεαρή ερμηνεύτρια Βάλια Τσιριγώτη αποδίδει οκτώ δημοφιλή κομμάτια του

Nyxta_Magikia_-_Tsirigoti

Διαχρονική επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία εξέφραζε με κάθε ευκαιρία μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν η διάδοση του έργου του στις νεώτερες γενιές. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που ήταν πάντα ιδιαίτερα θετικός απέναντι σε επανεκτελέσεις και διασκευές τραγουδιών του από νέους καλλιτέχνες. «Το έργο μου είναι ελεύθερο σε όλους» συνήθιζε να λέει με στόμφο.

Νύχτα Μαγικιά: Η Βάλια Τσιργιώτη ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη (Full Album//Official Audio)



Η FM Records, η δισκογραφική εταιρεία που διαθέτει στο ρεπερτόριό της σημαντικές μουσικές στιγμές του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, από τον Ζορμπά έως το Serpico και από τη Μίλβα έως τη Φαίδρα, δείχνει εμπράκτως, και μετά τον θάνατό του, τον σεβασμό της στις επιθυμίες του. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζει την νέα της κυκλοφορία με τίτλο «Νύχτα Μαγικιά».

Πρόκειται για ένα άλμπουμ με οκτώ αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Θεοδωράκη και Μιχάλη Κακογιάννη, τα οποία ερμηνεύει η Βάλια Τσιργιώτη. «Στο περιγιάλι», «Όμορφη πόλη», «Νύχτα Μαγικιά», «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ» είναι ανάμεσα στα κομμάτια που συναντάμε σε αυτή τη δουλειά.

Τα ακούσματα της είναι πολλά και διαφορετικά και προέρχονται από την παραδοσιακή μουσική μέχρι την Βυζαντινή κι από το λαϊκό και ρεμπέτικο μέχρι το Σμυρνέικο τραγούδι:«Η μουσική είναι μια θάλασσα που πρέπει να την ταξιδέψουμε. Μέσα από τη διαφορετικότητα βρίσκουμε τόσα κοινά συναισθήματα» λέει χαρακτηριστιστικά η ίδια στο protothema.gr.

Όσο για την «συνάντησή» της με το εμβληματικό ρεπερτόριο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να περιγράψουν τον ενθουσιασμό της: «Μία προίκα στην καρδιά μου είναι η «Νύχτα Μαγικιά». Μια πολύ σημαντική μουσική μου στιγμή με τραγούδια που αγάπησα από παιδί , μία βαθειά συγκίνηση. Τραγούδια της αγάπης που με εκφράζουν απόλυτα και που πάντα ήθελα να τραγουδήσωΟχτώ τραγούδια αναλλοίωτα στον χρόνο, τα οποία έχουν τραγουδήσει πολύ μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, αφήνοντας ένα στίγμα μοναδικό» εξομολογείται η ίδια.

Η ευθύνη ωστόσο είναι αναμφισβήτητα τεράστια για έναν νέο καλλιτέχνη ο οποίος καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο μουσικό μέγεθος: «Με σεβασμό προς το μεγάλο αυτό έργο προσπάθησα να προσεγγίσω με την αλήθεια μου τραγούδια μοναδικά, που έχω αγαπήσει βαθιά όπως όλοι. Η ευκαιρία αυτή προέκυψε μέσω της συνεργασίας μου με την FM RECORDS και την κοινή μας αγάπη για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Με τη σωστή καθοδήγηση και όλη τη στήριξη, έγινε αλήθεια η «Νύχτα Μαγικιά» εξηγεί η νεαρή ερμηνεύτρια και προσθέτει: «Είναι τόσο όμορφα αυτά τα τραγούδια που σε αναγκάζουν να τραγουδήσεις καλύτερα για να σεβαστείς την ιστορία τους αλλά και να δώσεις ίσως και το δικό σου μήνυμα . Κοινωνικά μηνύματα βαθιά και παγκόσμια, αγάπης και αλληλεγγύης όπως είναι το τραγούδι «Την πόρτα Ανοίγω το βράδυ» και το «Άπονες εξουσίες».

Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, εξάλλου, έπαιξε και η συμμετοχή στις ηχογραφήσεις εξαιρετικών μουσικών όπως ο Βασίλης Σαλέας, ο Δημήτρης Χριστοδούλου και ο Σταύρος Παζαρέντζης. Ο Βασίλης Παπαθεοχάρης ανέλαβε την τελική διαμόρφωση του ήχου και ο Γιώργος Μαρίνογλου τα εξώφυλλα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης