Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου από την Νάντια Καραγιάννη

Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου από την Νάντια Καραγιάννη

Πρώτη μουσική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με ελεύθερη είσοδο

Karagiani_-_Mpellou
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της αρχόντισσας του ρεμπέτικου Σωτηρίας Μπέλλου η γνωστή ερμηνεύντρια Νάντια Καραγιάννη  έχει ετοιμάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της. Θα το παρουσιάσει για πρώτη φορά την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και σε άλλους Δήμους και φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νάντια Καραγιάννη έχει γράψει ένα τραγούδι για τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, σε στίχους σε στίχους του ποιητή, φιλόλογου και μελετητή του ελληνικού τραγουδιού Γιώργου Ηρακλέους, με τίτλο «Τα ρεμπέτικα πάθη της Σωτηρίας Μπέλλου». Είναι μια βιογραφική μπαλάντα στο ρυθμό του ζειμπέκικου που συμπυκνώνει καθοριστικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής της σπουδαίας ερμηνεύτριας θα κατέχει φυσικά ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του μουσικού αφιερώματος.

Τα ρεμπέτικα πάθη της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΥ.....   ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.....


Η Σωτηρία Μπέλλου υπήρξε κορυφαία μορφή του ρεμπέτικου, όχι μόνον για την μοναδική φωνή της αλλά και γιατί ολόκληρη η ζωή της ήταν ένα ανοιχτό τραύμα που την έσπρωχνε στα πάθη και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Όπως υποστηρίζει, εξάλλου, ο Μάνος Χατζιδάκις, «ό, τι δημιουργεί τους μεγάλους της τέχνης, είναι το ανθρώπινο τραύμα, είτε το εκφράζουν με σκληρότητα και περηφάνια όπως η Μπέλλου, είτε με παράπονο σαν τον Καζαντζίδη».

Κλείσιμο
Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν σπουδαία, αυθεντική, γενναία, πολύ τίμια, φύση ελεύθερη και ξεχωριστή μορφή του ελληνικού τραγουδιού.
Το πάθος της για το τραγούδι την ώθησε να επηρεάσει βαθιά την εξέλιξή του γράφοντας την δική της μεγάλη μουσική ιστορία.

Για αυτό και σκοπός του αφιερώματος, πέρα από το ποιοτικά επιλεγμένο τραγουδιστικό μέρος, είναι η προβολή της ζωής της και των βιωμάτων της που την σημάδεψαν ανεξίτηλα και σφράγισαν την προσωπικότητά της.

Την Νάντια Καραγιάννη θα συνοδεύουν οι μουσικοί Μιχάλης Σωτηράκης (μπουζούκι), Κώστας Μπιλίσης (πιάνο), Σπύρος Νίκας (ακορντεόν) και Γιάννης Γεωργέλος (κιθάρα).

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν στο Μαυροβούνι τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροπλάνου που αγνοούνταν από τη Δευτέρα

Αποφυλακίζεται μετά από έξι μήνες ο 48χρονος για την απόπειρα απαγωγής κοριτσιού στη Ραφήνα, επιβεβαιώθηκε το άλλοθί του

Αγνώριστη η γοητευτική Έλεν Μίρεν στο ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας του Ισραήλ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης