Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πρέπει να πιστέψουμε στο ανώτερο καλό, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πρέπει να πιστέψουμε στο ανώτερο καλό, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη»

Η ηθοποιός τονίζει τα θετικά σημεία από την καταστροφή των τελευταίων ημερών - «Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε με όλο μας το είναι ο ένας στον άλλο»

anastasopoyloy
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου επισκέφτηκε το χωριό της στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο δυστυχώς δεν γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα και αφού είδε με τα μάτια της την καταστροφή, έστειλε το δικό της μήνυμα.

Η ηθοποιός όλο αυτό το διάστημα έχει δηλώσει πως είναι στο πλευρό των πληγέντων και προσπαθεί μέσω των social media να κινητοποιήσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου προσπαθεί να ξεχωρίσει και να τονίσει τα θετικά σημεία αυτής της τραγωδίας, καθώς όπως αναφέρει, αυτός ο «εφιάλτης» έφερε τον κόσμο πιο κοντά και ανέδειξε την «ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός έγραψε: «Φύση αισιόδοξος άνθρωπος πολύ συνειδητά είχα επιλέξει να βλέπω πάντα τη θετική πλευρά στα πράγματα. Πού να φανταστώ πως θα έρχονταν τέτοιες μέρες... Μέρες που θα χρηματιζονταν άνθρωποι για να καταστρέψουν τα πάντα. Να σκοτώσουν ανθρώπους, ζώα και τελικά τον ίδιο τους τον εαυτό μιας και η φυσική καταστροφή θα μας στερήσει το οξυγόνο μας, και οποία ποιότητα ζωής μας είχε απομείνει. Πώς να νικήσεις τον φόβο? Πώς να κοιμηθείς, πως να πεις "θα περάσει κι αυτό?" Μέσα σε όλη αυτή τη συνθήκη απελπισίας σταματάω για λίγο και βλέπω τους "άλλους ανθρώπους".

Αυτούς που με αυτοθυσία πέφτουν στη φωτιά, σώζουν ψυχές καταδικασμενες σε ανυπόφορο θάνατο, φτιάχνουν ανθρωπινες αλυσίδες για να στοιβάξουν είδη ανάγκης για όλους αυτούς που έμειναν χωρίς τίποτα υλικό. Κάνω προσπάθειες να δω την αγάπη και να παραμερισω το φόβο. Παλεύω με τον διάβολο που χορεύει γύρω μας και βλέπω τον Θεό σε όλους τους ήρωες, τους εθελοντές που βάζουν στην άκρη τη ζωή τους για να δώσουν ό,τι περίσσευμα ψυχής έχουν ο καθένας.

Πρέπει να πιστέψουμε στο ανώτερο καλό. Στην αλληλεγγύη, στην αγάπη. Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα γαμωτο. Ας μπει ένας άνθρωπος μπροστά να ενώσει όλους αυτούς που μπορούν και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας. Ας παραιτηθούν όλοι οι ψεύτες, οι εκμεταλλευτές, τα ρεμάλια χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης. Χρειαζόμαστε πρόνοια, αγάπη και καθαρά μυαλά. Συνεχίστε να προσφέρετε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Δώστε δύναμη και ελπίδα.

Νοιώθω πως είμαστε πάντα περισσότεροι ενάντια στο κακό και δεν το έχουμε πιστέψει ακόμα. Νομίζω ήρθε η ώρα. Σας ευχαριστώ όλους για τη δύναμη που παίρνω από σας και θέλω να μεταδώσω. Όλοι μαζί, μπορούμε. Μην το ξεχνάτε. Ήρθε η ώρα να πιστέψουμε με όλο μας το είναι ο ένας στον άλλο».

Δείτε την δημοσίευσή της:

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Κοπέρνικος: Ίσως έχουν καεί 700.000 στρέμματα - Η μεγαλύτερη φωτιά όλων των εποχών...

Ilyushin και Beriev θα ρίχνουν ταυτόχρονα 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο σε κάθε πτήση

Facebook: Έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς που διέδιδαν «fake news» για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης