Αλκυόνη Παπαδάκη: «Πάντα βρίσκω όμορφα τοπία, αλλιώς δεν θα ζούσα»
Η κορυφαία πεζογράφος και αγαπημένη του αναγνωστικού κοινού, Αλκυόνη Παπαδάκη, μίλησε στον Νίκο Θρασυβούλου για το αυτοβιογραφικό της βιβλίο, με τίτλο «Κόντρα στο κύμα», αλλά και για το ολοκαίνουργιο βιβλίο της, με τίτλο «Τα όμορφα τοπία της κόλασης», από τις εκδόσεις Διόπτρα
Είπε οτι "ακόμα κι οταν το δέντρο της ζωης σου το΄χει ρημάξει ο βοριάς,κοίτα γύρω σου τα πουλιά που τραγουδούν στα ξεγυμνωμένα δέντρα . Είναι η ζωη που προσπαθεί να σε μαγέψει με το τραγούδι της. Άκουσε το."
Αναφερθηκε στην αγαπη του κοινου προς το προσωπο της και υπογραμμισε και την δικη της μεγαλη αγαπη προς καθε ανθρωπο.
Σχολιασε επισης το αποτροπαιο εγκλημα στα Γλυκα Νερα.
Επισημαίνεται ότι κατα τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε λανθασμένα οτι "οτι όλα τα βιβλία της κυρίας Παπαδάκη κυκλοφορούν απο τις εκδοσεις «Διόπτρα»".
Το σωστό είναι οτι απο τις εκδόσεις «Διόπτρα» κυκλοφορούν τα 4 τελευταία βιβλία της. Τα 18 προηγούμενα βιβλία της κυκλοφορούν κανονικά απο τις εκδόσεις «Καλεντη»
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.